fbpx
Tisza-tó élmények Hortobágyi Nemzeti Park

Már ezres nagyságrendben gyülekeznek a darvak Hortobágyon – a héten elkezdődnek a darunéző túrák a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Az ősz beköszöntével megérkeztek az első, északról érkező vonuló darvak. Számuk azóta folyamatosan növekszik, így már több ezres csapatok tartózkodnak a Hortobágyi Nemzeti Park sekély vízállású területein, , így a héten megkezdődnek a darunéző túrák.

Az igazgatóság természetvédelmi őrei által hetente végzett ún. szinkronszámlálások eredményeit hetente teszi közzé honlapján a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága, és beszámolnak róla közösségi média felületeinken is. Idén is szerveznek darunézést, amit többféle módon lehet megtekinteni.

Az őszi madárvonulás idején szervezett programoknak több évtizedes múltja van a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Szeptember közepétől október végéig minden hétvégén szakvezetéses terepi programmal várjuk vendégeinket. Az esti daruhúzás megtekintésére többféle programlehetőséget kínál a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az alkonyati halastavi program esetében filmvetítéssel egybekötve. A darvak éjszakázóhelyeitől függően túráink várhatóan több helyszínre indulnak – írják lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

Az alábbi túratípusok közül választhatnak vendégeink:
1) kisvonatos alkonyati túra
2) saját autós alkonyati túra
3) kisvonatos hajnali túra
4) saját autós hajnali túra
5) darules egyénileg

A programokon való részvételhez előzetes online bejelentkezés szükséges! A regisztrációs felület helye, egyúttal a legfrissebb – a témával kapcsolatos- információk, szabad időpontok a www.hnp.hu/darvakvilaga hivatalos honlapon találhatóak meg.

További turisztikai információ:
Tourinform Hortobágy
Tel.: 52/589-000;
E-mail: info@hnp.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d