fbpx
Tisza-tó élmények Hortobágyi Nemzeti Park

Tisza-tavi Fesztivál, bringatúra, Halas Nap, naplemente szafari is lesz július utolsó hétvégéjén

Július utolsó hétvégéjén, július 29-31-én sem maradunk programok nélkül a Tisza-tónál: rengeteg aktív, sportos és kulturális program vár, no meg egy gasztronómiai is!

Július 29. péntek, július 30. szombat, Naplemente szafari a Hortobágyi Vadasparkban

Esti vadasparki látogatás szafari autóval, valamint a vadlovak testközelből történő megtekintése szakvezető kíséretével, melyet a naplemente varázsol különleges hangulatúvá.

További részletek az eseménynél, a linkre kattintva!

Július 29-31: Magyar Tavak Fesztiválja: Tisza-tavi Fesztivál

Július 29-től 31-ig három napon át rengeteg programmal vár a Tisza-tavi Fesztivál. Az első estén gálakoncerttel nyitják meg a hétvégét, ahol fellép Miklósa Erika, Iván Szandra, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Ruby Harlem Zenekar és ifj. Balogh Ferenc Hidden Kingdom című előadásával

Július 30-án, szombaton indul a népszerű Tour D’Opera, ahol a résztvevők megállnak az egyes tóparti településeken és mindenhol neves hazai művészek adnak koncertet.

Vasárnap hajóval fedezik fel a résztvevők a környéket a Boat D’Operán, aki viszont nem száll vízre, az a Családi To’Pikniken töltekezhet.

A fesztiválnak a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőpark ad otthont. További információt a Magyar Tavak Fesztiválja nevű Facebook oldalon és a honlapon lehet elérni.

 

Július 30. szombat, Poroszló: Halas Nap

Rengeteg finomabnál finomabb halételt lehet megkóstolni Poroszlón, a Halas Napon.

 

Július 30. szombat, Hortobágy: Bivalyok, tavak, csillagok – E-bike túra Hortobágy-Halastón csillagászattal

A túra a meghirdetett időpontban vezetővel, a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjától indul (általában alkonyat előtt kb. két órával), majd a faluban aszfaltozott, a vasúton túl pedig zúzott kővel borított útszakaszon jutnak el a résztvevők a kungyörgyi szarvasmarha telep mellett elhaladva a Hortobágyi-halastóig a bivalyokkal kezelt élőhelyrekonstrukciós területig (Bivalyos-tó). A madárvilág megtekintése (kb. 1 óra) után ugyanazon az útvonalon kerékpároznak vissza a látogatóközponthoz, ahol leadják a kerékpárokat. Ezt követően a vendégek saját gépjárműveikkel a Fecskeház Erdei Iskola Csillagdájába mennek át, ahol kb. két órás csillagászati programon vesznek részt: a csillagos égbolt, az azon való tájékozódás, csillagképek, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományok megismerése, majd távcsöves megfigyelés (bolygók, Hold, kettőscsillagok, mély-ég objektumok).

További információ a Facebook eseménynél!

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d