fbpx
Összes téma

Még ebben az évben megkezdődhet a Tisza-tó kotrása, augusztusban már dolgoznak

Idén augusztusban kezdődhet meg a Tisza-tó kotrása, amit a Kötiviép’B Kft. fog végezni. Elsőként a Kis-Tiszát fogják megkotorni, majd Sarud felé veszik az irányt, ahol hullámverés elleni kőmű helyreállítását és pótlását fogják elvégezni.

A Kötiviép’B Kft. közleményben tájékoztatta a lakosságot az idei, tervezett munkálatokról, amit a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. is megjelentetett. Mint írták:

“A fővállalkozó a Kötiviép’B Kft. 2022 augusztusától a tárgyi projekt (KEHOP-1.4.0-15-2021-00030) kereteiben belül meg kívánja kezdeni a kivitelezési munkákat a Kis-Tisza hidromechanizációs kotrási feladataival valamint

Hullámverés elleni kőmű helyreállítását és pótlását a sarudi szakaszon-Tisza folyó jp. 142+600-147+000 tkm szelvények közötti munkaterületen.

A sarudi szakaszon I. ütemben terület előkészítési indulnak tárgy héttől.

Ez során a rekonstrukcióval érintett partvédelmi művek fölé belógó fák gallyazását végezzük, a későbbiekben úszó munkagépekkel történő biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében.

A projekt egyéb feladatait érintő további információkat a tényleges munkakezdéseket megelőző min. 5 munkanapon belül adunk, valamint a kivitelezés során folyamatos tájékoztatással élünk az Érintettek felé. Társaságunk folyamatosan kiemelten kezeli a rekreációs felhasználók értesítését a projekt során+ – közölték.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: