fbpx
Egyéb

Ismét elindult a Tourist Police a Tisza-tónál

Debreceni Egyetem 3. évfolyamos mentőtiszt hallgatója segíti a Tisza-tónál a vízirendőrök munkáját augusztus 20-ig.

Idén 2022. július 18-án ismét elindult a sikeres Tourist Police program a Tisza-tónál.  A Debreceni Egyetem 3. évfolyamos mentőtiszt hallgatója a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendészeti és bűnügyi állományával lát el közös szolgálatot 2022. augusztus 20-ig – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

A program elsődleges célja a vízen közlekedők, fürdőzőhelyeket, kikötőket, horgászhelyeket látogató turisták, helyi lakosok részére a nyugodt és biztonságos pihenés megteremtése, illetve a felvilágosítás nyújtása személyes kommunikációval, valamint kiadványok és prevenciós anyagok útján.

Az egyetemista segítő olyan speciális elsősegélynyújtó felszerelésekkel van ellátva, amelyek az elsődleges életmentéshez szükségesek, ezzel szükség esetén akár az újraélesztést is meg tudja kezdeni, de a törések, vágások, horzsolások, égési sérülések, napszúrás okozta tünetek vagy egyéb ambuláns esetek ellátását is el tudja végezni egy esetlegesen bekövetkezett baleset helyszínén.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: