fbpx
Összes téma

Csütörtökön rajtol a Tiszató legnagyobb zenei fesztiválja, a Tiszafüredi Halasnapok

A Tisza-tó és Tiszafüred egyik legrégebbi fesztiválja, a Tiszafüredi Halasnapok idén olyan fellépőkkel erősít, mint például a 30Y, TNT, Carson Coma, Pápai Joci, és Alee.

A Tiszafüredi Halasnapok története több mint négy évtizedre nyúlik vissza. Az első halas „népünnepélyt” 1978-ban rendezték meg azzal a céllal, hogy Tiszafüredet és a környező településeket összefogásra sarkallják. A szervezők jó érzékkel arra törekedtek és törekednek a mai napig, hogy a rendezvény programja illeszkedjen a gyönyörű természeti környezetbe. A koncertsorozat mellett idén piknikekkel, kirakodóvásárokkal vár minden kedves fesztiválozót a város.

A fesztivál a remek koncertek és a jó hangulat mellett híres az évről évre emelkedő színvonaláról és a halászlé főzőversenyéről. Ahogy minden évben, idén nyáron is a Tisza-tó gasztronómiája lesz a központi főelem, hiszen – ahogy a fesztivál neve is árulkodik róla – az itt élők életeit és ételeit döntően befolyásolja a csodaszép vízközeli környezet. A főzőversenyen a Tiszafüred városa által hungarikummá beválasztott Tiszai halászlevet is meg lehet majd főzni, valamint kóstolni. Ezt szeretik is bemutatni a büszke helyiek: több mint száz kézműves és helyi termékes kínálja majd a portékáit.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d