fbpx
Összes téma Hortobágyi Nemzeti Park

Levendula Fesztiál, Beach Bar nyitóbuli és még rengeteg program vár a Tisza-tónál

Július első hétvégéje több remek kikapcsolódási lehetőséget is nyújt, többek közt Levendula Fesztivállal és Beach Bar nyitóbuli is lesz.

Július 2. péntek, Abádszalók: Kertmozi a strandon

Július 1. péntek, július 2. szombat, Hortobágy: Naplemente szafari a Hortobágyi Vadasparkban

Esti vadasparki látogatás szafari autóval, valamint a vadlovak testközelből történő megtekintése szakvezető kíséretével, melyet a naplemente varázsol különleges hangulatúvá.

További részletek az eseménynél, ide kattintva!

Július 2. szombat, július 3. vasárnap: UTT 130 csapatverseny

Július 2-án, a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkból startol az Ultra Tisza-tó, amelyen a versenyzők két kis kört, azaz 130 km-t tesznek meg váltófutásban és kerékpározással!

További részletek az eseménynél, ide kattintva!

Július 2., szombat, Tiszaderzs: Levendula Fesztivál

A Tisza-tó elő levendulás kertjében, a Tisza-tavi Levendulásban kerül megrendezésre a Levendula Fesztivál, ami egész nap, különféle családu programokkal és persze levedula szedéssel is várja a betérőket.

A Tisza-tavi Levendulásról itt írtunk korábban.

Július 2. szombat, Kisköre: BEACH BAR NYITÓBULI A RING-A-TÓ KISKÖRE STRANDON

Nyit a Ring-a-tó Kisköre Strand BEACH BAR-ja, aminek az alkalmából egy hatalmas nyitóbulival várnak!
Egész délután, 16:00-tól 20:00-ig Dj Teady x Dj Manesz fogja a lemezeket pörgetni, míg a parti körbárban pedig finomabbnál finomabb koktélokat, innivalókat kérhettek! – írják az eseménynél.

További részletek az eseménynél, ide kattintva!

Július 2. szombat, július 3. vasárnap: Evezős és csónakmotoros ökotúrák

Ökotúra szemléletű túravezetés, mely során olyan helyekre vezetnek el benneteket, melyek kis motoros csónakkal, vagy csak evezőssel járhatók be. Számtalan vízimadarat láthattok, vörös és szürke gémeket, bakcsót, kócsagot, kormoránt, fattyúszerkőt, küszvágó csért, sirályokat, dolmányos varjakat
récéket ragadozó madarakat! Fotózni is érdemes! ..ha szerencsénk van még ritka jégmadarat is láthatunk… – írják a szervezők az eseménynél.

További részletek a Facebook eseménynél, ide kattintva!

Július 2. szombat, Hortobágy: Kerekezés puszták és tavak mentén – E-bike túra Hortobágy-halastón

A túra a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjától indul, majd a faluban aszfaltozott, a vasúton túl pedig zúzott kővel borított útszakaszon jutunk el a kungyörgyi szarvasmarha telep mellett elhaladva a Hortobágyi-halastóig, ahol egy fahídon keresztül feljutunk a halastavi gátra.

A központi gátra felérve északra tekerünk az év nagy részében bivalyokkal kezelt élőhelyrekonstrukciós területek mellett egészen az utolsó elágazásig. Útba ejtünk két madármegfigyelő tornyot, majd a Kondás-tó lesházaiból és a hatalmas megfigyelőtoronyból tekintjük meg a legnagyobb halastavat és a környező tájat. Útközben a halastavak jellegzetes fészkelő madarait és más élőlényeit figyelhetjük meg, kis szerencsével akár a fokozottan védett rétisassal vagy batlával is találkozhatunk.

További részletek a Facebook eseménynél, ide kattintva!

Július 2. szombat, Hortobágy: Mesél a múlt – Gyalogtúra a Meggyes csárdához

Az 1770-re felépült és ma már a közúttól távolabb eső, igazi természeti környezetben található Meggyes csárda kiállítása a korabeli bútorokkal, tárgyakkal berendezett tisztaszobát, füstös konyhát, az ivót és a csárdás szobáját mutatja be. Jöjjön velünk a sószállítók és pásztorok nyomában, s tekintsen velünk a múltba! A túra alkalmával a csárdát övező természeti környezetet is megismerhetjük – írják az eseményél.

További részletek a Facebook eseménynél, ide kattintva!

Július 2. szombat, július 3. vasárnap, Hortobágy: Vadlovak hétvégéje a Hortobágyi Vadasparkban

A vadlovak a vadaspark legfontosabb állatai, mivel a fajt a kipusztulás széléről sikerült megmenteni. Ezek a szilaj állatok szelídíthetetlenek, de éppen ettől olyan nemesek és csodálatra méltóak.
A két nap során 10.00 és 14.00 órakor érkező vendégeinknek rövid vadlovas szakvezetéssel kedveskedünk. Ezen kívül a faj bemutatása, illetve egész napos vadlovas kvíz is elérhető lesz – írják az eseménynél.

További részletek a Facebook eseménynél, ide kattintva!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: