fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Mutatjuk a Tisza-tavi strandok idei jegyárait!

Összegyűjtöttük, hogy idén milyen strandolási lehetőségekkel vár a Tisza-tó! Legyen szó csúszdázásról, napozásról, vagy akár vízisportokról, a térségbeli strandok számos kikapcsolódásra alkalmas szolgáltatást nyújtanak. Mutatjuk, hogy hol fürödhetünk egy jót, és persze azt is, hogy mennyiért.

Tisza-tó strand Abádszalókon

Mivel a Tisza-tó egyik legnagyobb strandjáról van szó, ezért rengeteg igényt ki is szolgál. Három darab óriáscsúszda várja a bátrabbakat, de aki vissza akar venni a tempóból, annak mini-golf pálya is elérhető, több nehézségi szinttel. Homokfocizni is lehet, és strandröplabdázni is van lehetőség a strandon. Ha megszomjazunk, akkor pedig a koktélbár segíthet a felfrissülésben. Vizuális csemegének számít a strand LED Zoo-ja amely a Tisza-tó állatait formázza meg.

A part homokos, lassan mélyül, így a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat. Az Abádszalóki-medence a tó vízi sportolási lehetőségeinek tárházát nyújtja. Aki szereti az extrém vízi sportokat, az kipróbálhatja a vízi banánt, fánkot, wakebordot, wakesurföt, vízisít, és a jet-skit is, vagy akár motorcsónak vontatta ejtőernyővel repülhet a magasba. Kipróbálhatjuk a SUP-ot is, ha ahhoz van kedvünk, vagy akár dönthetünk a nyugalmas lubickolás mellett is. Továbbá s strand területén több vendéglátó egység működik, ahol a felnőttek és a gyermekek is megtalálják a kedvükre való finomságokat.

A Tisza-tó strand árai:

 • Napi jegy (Felnőtt) – 1100 Ft
 • Napi jegy (Diák / Nyugdíjas) – 800 Ft
 • Napijegy (6 év alatt és 70 év fölött) – ingyenes
 • Családi jegy (2 db felnőtt, 2 db diák) – 3000 Ft
 • Helyi lakos szezonbérlet (Felnőtt) – 5000 Ft
 • Helyi lakos szezonbérlet (Diák / Nyugdíjas) – 3000 Ft

További részleteket az abádszalóki Tisza-tó strand honlapján találhatsz!

Ring-a-tó strand Kiskörén

A tavaly megújult Ring-a-tó strand nagy átalakulásokon ment át: a régi, már elavult csúszdát lebontották és idén egy teljesen új, modern darab került a helyére. A strand egyedi tulajdonságai közé tartozik, hogy közvetlenül a strand mellett folyik az élő Tisza, így a strand vize természetes úton cserélődik, friss marad. A strand partja elég széles mindenkinek: 200 méteren húzódik a part.Mindezek mellett európai színvonalú mosdók, zuhanyzók, öltözők, újépítésű büfé, csúszda, vízi játszótér is várja a Ring-a-tó a vendégeket.

A gyerekekre is gondoltak a felújítás során, hiszen számukra egy gyereköblöt hoztak létre, és a nagy mellett egy kisebb csúszdát is telepítettek számukra. A vizes élmények ennyiben nem merülnek ki, hiszen a felfújható vízi játszótér a gyerekek és a felnőttek számára is emlékezetes pillanatokat ígér, míg a vízi röplabdapálya a családi és baráti meccsek kedvelt helyszíne lehet. A strand környékét bérelhető vízibiciklikkel, kajakokkal, kenukkal és SUP-pal is fel lehet fedezni.A plázs nem homokos, hanem füves, így a mezítláb közlekedők talpát nem égeti a nyári hőségben. A partmenti fák kellemes árnyékot adnak a pihenőknek, de aki barnulni szeretne, annak ajánlott a napozóstég felé vennie az irányt, vagy akár belehuppanhat a napozóágyak egyikébe is.

Tavaly ráadásul egy új apartmanpark is létesült a strand mellett. A Ring-a-tó Apartmanpark kétszobás, nappalis, konyhás, fürdőszobás, wifi-s apartmanokkal várja a látogatókat a strand területén, mindegyik saját terasszal, légkondicionálóval rendelkezik, így a legkényelmesebb szállási lehetőséget biztosítják a víz mellett.

 • Felnőtt 1.000 Ft
 • Gyermek 6 éves korig ingyenes
 • Gyermek 6-14 éves korig 500 Ft
 • Kedvezményes belépő* 400 Ft
 • Kiskörei lakosoknak 700 Ft
 • Délutáni belépő (15 órától) 700 Ft
 • 19 óra után ingyenes

További részleteket a Ring-a-tó strand honlapján találsz!

Szabadstrand Tiszafüreden

A szintén felújított tiszafüredi strandot idén májusban rengeteg homokkal töltötték fel, hogy mindenki örömét és kényelmét kiszolgálhassa. Egy újonnan épült főbejárat fogadja a vendégeket, ahol elsősegélyszoba kapott helyet, továbbá mosdók, zuhanyzók és értékmegőrző szekrényeket is kialakítottak, nem messze pedig a büfék találhatók.

A tiszafüredi strand a sportolási és kikapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően több napon át kínál programokat. Van homokfocipálya lelátóval, a sportjátékokat (tenisz, streetball, lábtenisz) is ki lehet próbálni a multifunkciós sportpályán és a fitneszparkban is le lehet mozogni a strandos lángost. A település a gyerekes családokra is gondolt: a legkisebbek számára játszótér létesült és kizárólag számukra fenntartott mosdót, öltözőkabinokat is kialakítottak.

A homokos strand egyik leglátványosabb része az 580 négyzetméter felületű sulyomtávoltartó stégrendszer, míg a másik a felfújható vízijátszótér. A stégrendszeren a vízből való be- és kijutást fürdőlétrák teszik lehetővé, illetve több napozóteraszt és napvitorlákat is kihelyeztek a vendégek számára.

Jegyárak:

 • Felnőtt 900 Ft
 • Gyermek (6-18 éves korig), nyugdíjas 600 Ft
 • Gyermek 6 éves korig díjtalan
 • Tiszafüredieknek Városkártyával díjtalan
 • Kedvezményes belépő 18 óra után

Tovább részleteket a www.tiszafuredszabadstrand.tiszafured.hu oldalon találsz!

Poroszlói szabadstrand

A 22 éves strand szintén számos kikapcsolódási lehetőséggel várja a fürdőzni vágyókat. Idén apróbb újításokon esett át a strand, amelyet a Facebook-oldalukon be is mutattak a közönségnek. a strand homokos partja a gátkorona tövében található, a partja lassan mélyül, így nem kell attól tartani, hogy néhány lépés után állig elmerülünk. Ha egy család ideérkezik, annak minden tagja megtalálja a neki való elfoglaltságot. Kellemes kikapcsolódást nyújtanak a bérelhető SUP-ok, kajakok, kenuk, amivel bebarangolhatják a környéket. A legkisebbeket két szárazföldi játszótér és vízi csúszda is várja.

Ha pedig a sok strandolástól megéheznénk, akkor a büfé felé vehetjük az irány, majd azt követően a, térkövezett sétányon korzózhatunk. Az infrastruktúra szempontjából is remek választás a poroszlói strand, hiszen új a vizesblokkok, baba-mama szoba, zuhanyzók és igényes női-férfi mosdó is várja a látogatókat. Van lehetőség kerékpárt bérelni és egy kerékpáros pihenő is várja a bringásokat.

Jegyárak:

 • Napijegy: 800 Ft
 • Gyerekjegy (6-14 éves korig): 500 Ft
 • Délutáni jegy (17 órától): 500 Ft
 • Gyermek (0-6 éves korig): ingyenes
 • Poroszlói lakosok számára a strand használata ingyenes!

További részleteket Poroszló szabadstrandjának a Facebook oldalán találsz!

Kalandpart Sarudon

A Kücsön Gyula által életre hívott Élményfalu neve már egybeforrt Saruddal. Az itt található Kalandpart névre keresztelt strandon pedig a vízi programok óriási tárházának lehetőségei közül választhatunk. A 28 négyzetkilométer területű Sarudi-medence partján fekszik a Kalanpart, amely szintén rengeteg lehetőséggel vár mindenkit. Ilyen például az Aprajafalva pedálpark, ahol a kicsik különféle lábbal hajtós kocsikban tekerhetnek. A négylábú családtagokat sem kell otthon hagyni, hiszen az EbPart kutyastrandon hűsölhetnek. De találhatunk trambulinpartot és mászóbázist is, sőt, játszótér is vár a kicsikre.

A gát tetején a Fröccsterasz kínál bennünket hűsítőkkel, amit hangulatos teraszán fogyaszthatunk el. Innen már hívogat a tó vize, és ha egy fejessel szeretnéd üdvözölni a tavat, akkor előbb hazánk legnagyobb Aquaglide vízijátszóterére kell mindenképp beúsznod! A vízi sportok szerelmeseit az Ökoport Vízisport és Vízitúra Központ várja, ami lehetőséget biztosít szinte minden vízi sport kipróbálására, mint például a SUP-ozásra, a kajakozásra, kenuzásra, motorcsónak kölcsönzésre, vitorlázásra, és többek közt elektromos csónak/vízi robogó/dodzsem/ bérlésére is. Az Élményfalu változatos sportprogramokkal vár a nyár folyamán, amelyekről a közösségi médiafelületükön lehet bővebben tájékozódni.

Ha nem strandételre, hanem inkább különleges, helyi alapanyagokból készült fogásra vágyik, akkor több mint érdemes betérni az idén egy éves Sulyom Tájétterembe, amely idén bekerült az Audi Dining Guide kiadásába is. Itt, az étterem névadó növényéből: a sulyomból készült fogásokat is megkóstolhatjuk.

Jegyárak:

Napijegyek:
Felnőtt napi belépő: 1500 Ft / fő / nap
Gyerek*/nyugdíjas napi belépő: 700 Ft / fő / nap

Délutáni jegyek:
Felnőtt belépő (17 órától): 1000 Ft / fő / délután
Gyerek/nyugdíjas belépő: (17 órától) 400 Ft / fő / délután

Hetijegyek:
Heti felnőtt jegy (7 napos): 5000 Ft/fő
Heti gyerek*/nyugdíjas jegy (7 napos): 3000 Ft/fő

Bérletek:
Szezonális felnőtt bérlet: 30.000 Ft/fő
Szezonális gyerek*/nyugdíjas bérlet: 15.000 Ft/fő

A további részleteket a sarudi Élményfalu honlapján találod meg!

Álompart Tiszanánán

A Tiszanána-Dinnyésháti partszakaszon tavaly megújult a strand mellett a kikötő is. A tó egyik leghangulatosabb strandján teraszbútorok várják a látogatókat és két új épületet is felhúztak, amelyben ajándékbolt is helyet kapott. Megújultak szintén a vizesblokkok, a büféhez tartozó női és férfimosdó, illetve itt egy cseréptetővel ellátott pavilon is megépült.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A parton napozóteraszok, strandbútorok várják a pihenni vágyókat, de aki a napsugárzás elől akarna elbújni, a napernyők védelmét is élvezheti. A homokos strandon a part lassan mélyül, így a kisgyerekes családok kedvelt helye, akik a megújult játszóteret is igénybe vehetik. Tavaly felújították a vízbeugráshoz épített ugródeszkákat és a huszonöt négyzetméteres hajókikötőstéget is. A dinnyésháti strand területén a horgászcsónak- és a kerékpárbérlés mellett immár kajak és vízibicikli kölcsönzésére is van lehetőség.

0-6 éves gyermek Ingyenes
Diák / 6-18 év/ 400,-Ft/nap
Diák heti bérlet 1.200,-Ft/hét
Diák havi bérlet 2.200,-Ft/hó
Felnőtt 600,-Ft/nap
Felnőtt heti bérlet 2.000,-Ft/hét
Tiszanánai lakosok (idényre) 1.700,-Ft/idény
Dinnyésháti lakosok (idényre) 5.000,- Ft/idény

A további részleteket a tiszanánai strand és kikötő honlapján találod meg!

Tiszabábolnai strand

A Tiszabábolnai strand az egyik legszebb az összes közül, hiszen egy holtágban található, idilli környezetben. A strandnak neve is van: Szajlainak hívják a helyiek, hiszen a Szajlai Holt-Tisza vizében lehet lubickolni. A településen az aktív kikapcsolódásra, sportolásra, kerékpár-kölcsönzésre, csónakbérlésre, kenubérlésre, vezetett vízi-, kerékpár- és gyalogtúrákra, horgász-élménytúrákra, élményporta használatra is lehetősége nyílik az idelátogatónak. A Poroszlótól 10 percre található strandon szintén homokos a plázs, és a strand maga is nagyon rendezett.

A Szajlai strandon vízi játszótér, vízi röplabdapálya, strandfocipálya, gyermekmedence, játszótér, napelemes okospad fogadja az üdülőket. 2020 nyarán átadásra került a parkoló, a vizesblokk és itt is megnyílik a büfé, így a strandszolgáltatásokkal jobban hozzá tudnak járulni az itt üdülők, idelátogatók kényelmes, nyugodt szabadidő-eltöltéséhez.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: