fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények Tiszaderzs

Nyit a Tiszaderzsi Kenguru Park, a Tisza-tó legújabb mini állatkertje

Tiszaderzsre költözött Ausztrália élővilága a Nyíregyházi Állatpark jóvoltából: a Kenguru Parkban a kenguruk mellett többek közt szurikáták, papagájok, vagy például alpakák is megtalálhatóak.

A Tisza-tó partján megelevenedett az ausztrál élővilág, amelyet többek közt a benett kenguruk képviselnek. A Tiszaderzs abádszalóki felén található parkot a Nyíregyházi Állatkert hívta életre, akik remek ausztrál hangulatot árasztó stílusban rendezték be a parkot.

Ám nem ez a legérdekesebb attrakció, hanem az, hogy a kenguruk közt lehet sétálni, le lehet ülni közéjük, de arra kérik a park üzemeltetői a látogatókat, hogy mindig legyenek tekintettel az állatokra és csak akkor létesítsenek velük kapcsolatot, ha azok is akarják! Ennek értelmében tilos hergelni, bántani az állatokat, vagy éppen üldözni őket egy szelfi kedvéért.

 

Nemcsak abenett és vörös kenguruk élnek a Kenguru Parkban, hanem más kontinens állataival lehet találkozni, mint az alpakákkal, szurikátákkal, kacagó jancsikkal, emukkal, ezüst fácánnal, ausztrál királypapagájjal, kokaburákkal, nagy marákkal, kakadukkal, tarajos süllel és a hazai baromfiudvar lakóival is.

Az állatok megismerése mellett játszótérrel, játszóházzal, NasiZOO elnevezésű büfével és elektromos játékokkal is várják a betérőket.

Cím: 5243 Tiszaderzs, Nefelejcs utca 14.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: