fbpx
Összes téma Tisza-tavi Kerékpáros Centrum Tisza-tó élmények

Koncert, börze és biciklizés vár most hétvégén a Tisza-tavon!

Nyakunkon a nyár ezért érdemes mindig előre szétnézni, hogy milyen rendezvények, események, koncertek vagy vásárok várnak ránk a tavon. Összeszedtük, hogy milyen programokra érdemes ellátogatni ezen a hétvégén.

Június 11.: Kisköre: Szabó László és Szabó Eszter koncert délutántól estig a Lépcső Bisztró teraszán

A Lépcső Bisztró eddigi leghosszabb koncertjére invitálunk benneteket: Szabó Eszter és édesapja, Szabó László hangja és muzsikája lengi majd be a Lépcső Bisztró teraszát június 11-én, délután 14:00-tól egészen estig!
Az előadókról:
Szabó László egykor mindenki kedvencével, Deák Bill Gyulával is énekelt. Lánya, Eszter pedig örökölte apja zenei tehetségét és most együtt járják az országot és közösen csinálnak fergeteges bulikat.
Aki esetleg nem ismerné Szabó Lászlót, mutatunk egy videót, milyen dalokra és milyen magas minőségre kell számítani! A koncert ingyenes, de érdemes időben érkezni, hiszen érkezési sorrendben tudjuk a helyeket biztosítani. Szeretettel vár mindenkit a Lépcső Bisztro!

Június 11-12.: Poroszló: Természetfotós hétvége a Tisza-tavi Ökocentrumban

A Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan a Tisza-tavi Ökocentrum idén is megrendezi immár hagyományos Természetfotós hétvégéjét és az annak részét képező fotópályázatát.

Jelentkezési időszak: 2022. június 11-12.

A részletes felhívás is a nevezés feltételei itt olvashatóak. A korábbi évekhez képest a szabályok nem változnak, kivéve, hogy a tükörreflexes kategóriában az első három helyezett elismerése pénzdíj lesz, ezzel is ösztönözni és motiválni kívánjuk a résztvevőket és azt, hogy minél több kiemelkedő színvonalú alkotás készüljön az Ökocentrumról, a Tisza-tóról, annak élővilágáról, az itteni természeti értékekről.

A fotóspályázat tükörreflexes kategóriája idén pénzdíjas.

Június 11.: Poroszló: Tisza-tó kerülő túra poroszlói indulással

Első állomáshelyünk a poroszlói Tisza -tavi Vízi Sétány és Tanösvény lesz. A víz fölé, cölöpökre épített, 1500 méter hosszú pallórendszeren fedezhetjük fel egy kényelmes séta során a Tisza-tó természeti értékeit. Olyan, vadregényes helyekre juthatunk el, ahova sem gyalog, sem csónakkal nem tudnánk. Majd ismét kerékpárra pattanva folytatjuk utunkat a melegben megmártózhatunk az egymás után sorakozó – körei, dinnyésháti, sarudi, poroszlói vagy abádszalóki, tiszafüredi – pompás strandok valamelyikén. A Kiskörei hallépcsőnél áthaladó halfajokat testközelből nézhetjük meg.

Ezen a településen hosszabban időzünk majd, hiszen több látnivalója is van a hallépcsőn kívül itt található a nem olyan régen átadott Kilátótorony, mely két összefordított hajótest képét ábrázolja. Az építmény, az Alföld szívének egyik legmagasabb pontja, nagyszerű példája az acél-és faszerkezetek harmonikus összehangolásának. Tetejéről csodálatos kilátás tárul a látogatók elé a kiskörei kikötőre, a Tisza-tóra, az abádszalóki öbölre és a vízerőműre. Innen rövid kitérővel a kiskörei Tájházhoz gurulunk el, ami egy földműves család házának berendezését, életmódját mutatja be. A nap végére annyi élményt gyűjtünk, amennyi egy egész albumot is betöltene.

A túra 2022.06.11.-én 9:00-kor indul a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum kilátója elöl Tiszafüreden.
Útvonal: Tiszafüred-Poroszló-Sarud-Dinnyéshát-Kisköre-Abádszalók-Tiszaörvényes-Tiszafüred
Túratáv: 68 km végig kerékpárút
Program hossz: 9 órát érdemes rászámolni pihenőkkel, látnivalókkal.

Költségek: kerékpárszállítás Nyíregyháza-Tiszafüred-Nyíregyháza 3000 Ft oda-vissza (a szolgáltatás minimum 12 főtől, vehető igénybe)
Tipp: Aki nem tudja megoldani a kerékpárszállítást, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban bérelhet.
Poroszlói Tisza-tavi Vízi Sétány belépő: 1800Ft/felnőtt ( hajóval viszik a sétányhoz a látogatókat )
Kiskörei Tájház belépő: ingyenes

Lehetőség van Nyíregyháza-Tiszafüred (120 km) távot kerékpárral is megtenni a kalandvágyóbb bringásoknak. Részükre a Tiszafüredi Termál kempingben szállást ( sátor vagy faház) tudunk szervezetten foglalni, péntek (jún.10.) és szombat (jún.11.) estére.

Jelentkezni 2022.06.07-ig a zoldkeroprogram@gmail.com emailen vagy a 06 70 241 1800 telefonszámon.

Bővebb információ:
https://zoldkero.hu/tisza-kerules-tekerj-zoldbe

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

 

Június 11.: Kisköre: JóreményStég felújítás a Hallépcső mellett

Idén újra lesz JóreményStég közösségi pihenőhely, amit mindenki ingyenesen használhat és élvezheti a csodás panorámát a természetben! Tavaly óta megkopott kicsit a szorgos kezek által készített berendezés és a stég is, így most újra egy közös felújításra hív benneteket Ljasuk Dimitry. Az eseményt két naposra tervezik, bármelyik nap szeretettel vár bennetelet, vagy akár mindkettőre. Ha van kedvetek barkácsolni, kertészkedni és valami szépet létrehozni, gyertek! Részletek, feladatok és építési terv hamarosan a Facebook esemény alatt.
Pontos dáum: Június 11. 9:30 – június 12. 18:00
Használt, de még szép állapotú gyermekruhák, játékok, cipők vására a Kovács Pál Művelődési Központban.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, vásárolni és eladni vágyót június 11-én, 8:00-12:00 óráig!
Vásárlóknak belépés díjtalan!
Árusoknak asztalfoglalási díj: 600 Ft/asztal
(Városkártyával 10% kedvezmény!)
Jelentkezéseket árusításra/asztalfoglalásra június 10-ig fogadunk az alábbi telefonszámon, vagy személyesen a helyszínen!
Bővebb információ: 06 59 511 232

Új program a Tisza-tónál minden vasárnap: Tiszaplacc termelői piac és kézműves vásár (június 12.)

Május 8-tól minden vasárnap megrendezésre kerül a Tiszaplacc. Összegyűlnek Tiszafüreden a Mariska étterem piknik kertjében a Tisza-tó és a Hortobágy helyi termelői és kézművesei, hogy megmutassák portékáikat a helyieknek és a turistáknak. A termékpalettán megtalálhatóak lesznek a helyi termelők finomságai, népművészeti és iparművészeti alkotók munkái, zsűrizett képzőművészeti alkotások, valamint antik és retro kereskedők portékái is.

A vásár kapui reggel 9 órakor nyílnak meg és a kiállítók délután 13 óráig várják az odalátogatókat. A Tiszapalccra látogatók különleges, minőségi, hazai kézműves termékeket vásárolhatnak megfizethető áron közvetlenül a kézművesektől, termelőktől, akik széles árukínálattal várják vevőiket.

Hétről-hétre megújuló kínálattal és változatos programokkal várunk Tiszafüreden, a Kerékpáros Centrummal szemben!

Tiszaplacc piaci kínálat:
– Tiszaörsi tészta és kecskesajt
– Hortobágyi pásztorbotok és ostorok
– Hortobágyi méz
-Tiszaigari kézzel festett kerámia termékek
– Tavaszi dekor termékek
– A poroszlói Füzes Sajtműhely termékei
– Antik termékek, régiségek
-Zsűrizett népművészeti kerámiák
-Kézzel hímzett termékek

Látogatói parkolás:
Az étterem parkolójában 12.00-ig nem lehetséges. Parkolni az Aradi utca (20 m), régi Poroszlói út (50 m), Lidl parkoló (100 m), Strand utca (150 m), Termálstrand parkolóban lehetséges.

Kerékpártárolás:
Állandó kerékpártárolóban és az ideiglenes kerékpártárolóban.

Sorompók működése:
9.00-12.00 között zárva (sorompót csak a személyzet jogosult tagjai nyithatnak saját maguknak, illetve indokolt esetben másoknak).

Mosdóhasználat:
Mariska étteremben 09.00-tól, ingyenes.

Piac vendégek számára elérhető szolgáltatások:
– mosdóhasználat
– reggeli
– kerékpártárolás

Képek forrása: Programok Facebook-eseményei

Kiemelt kép forrása: JóreményStég felújítás Facebook esemény

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d