fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

30 aktivitással nyitja meg a nyarat az 5. Decathlon Tavi Napok Tiszafüreden

A Tisza-tó egyik legsportosabb eseménye, a Decathlon Tavi Napok június 26-án ismét sporttal tölti meg Tiszafüred félszigetét. 30 különböző aktivitás közül lehet majd választani a SUP-tól kezdve a buborékfocin keresztül egészen a nyaralóhajózásig.

A Tisza-tó nyarának első nagy rendezvénye a Decathlon Tavi Napok, ami két év kihagyás után idén ismét várja a sportolni vágyókat. A programnak idén is a Tisza-tó fővárosának becézett Tiszafüred ad helyet, ezen belül is a Morotva Kerékpáros Félszigeten kell majd keresni a június végi zsongást. Az ingyenes aktivitásokra, azaz a kipróbálható mintegy 30 különféle sporttevékenységre előzetesen regisztrálni kell majd, ennek részleteiről a rendezvény Facebook oldalán lehet tájékozódni a napokban.

Ahogy azt az esemény sajtótájékoztatóján Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke elmondta, nagyon jó látni, hogy ennyi sportos program van a Tisza-tónál és Tiszafüreden. Megemlítette azt az adatot is, hogy az elmúlt 2-3 év legnagyobb nyertese a Tisza-tó volt, hiszen a szabadban való sportolás minden helyzetben nyerő.

Ujvári Imre, Tiszafüred város polgármestere elmondta, mindigara törekszenek a városban, hogy minél több és minél minőségibb sportolási lehetőséget nyújtsanak az itt élőknek. A turistákra is gondolnak természetesen és folyamatosan monitorozzák a felmerülő igényeket. Ennek köszönhetően új evezős vízieszközökkel fog bővülni a strand, aminek a környéke rengeteg szabadtéri mozgásformának ad lehetőséget. Többek közt kiemelte, hogy a nemrégiben megújult szabadvzű strand mellett multisportpálya is található, ami több lehetőséget ad a kikapcsolódásra, sőt nemrégiben emellett adtak át két teniszpályát.

Zsupányi Adrienn, a Decathlon rendezvényszervező részlegének vezetője úgy fogalmazott, hatalmas a népszerűsége a tiszafüredi Decathlon Tavi Napoknak, ahogyan az azt megelőző héten szintén itt megrendezésre kerülő Decathlon Roadshow-nak is.

Hódi György, Tiszafüred turisztikai tanácsadója és a Decathlon Tavi Napok szervezője elmondta, nagyon örül, hogy két év kihagyás után ismét megtudják szervezni a programkavalkádot. Mint fogalmazott, a pandémia ideje alatt sajnos nem tudták megrendezni, de most újult erővel és rengeteg aktivitással várják a látogatókat az eddigi legnagyobb Decathlon Tavi Napokon. Ahhoz, hogy részt lehessen venni az ingyenes aktivitásokon, előzetesen kell regisztrálni egy erre a célra létrehozott űrlapon.

Milyen aktivitásokkal várnak Tiszafüreden június 26-án?

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: