fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Bringás rekord dőlt meg májusban a Tisza-tónál

A KÖTIVIZIG májusi adatai szerint újabb kerékpáros rekordról beszélhetünk: 10 653 kerékpáros hajtott át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján.

10 653 duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami jócskán meghalad minden eddigi 5. havi forgalmat- számolt be a rekordról a KÖTIVIZIG a Facebook-oldalukon.

Ezzel pedig új májusi csúcs jött létre, ötszázzal több, mint az eddigi legnagyobb 5. havi forgalom, amit 2018 májusában regisztráltak. Az előző hónapban, áprilisban csupán 3541 kerékpárost számolt a Szakaszmérnökség, tehát elmondható, hogy a jó idő beálltával egyre többen és többen keresik fel a Tisza-tavat, mint biciklis célpont.

A Tiszafüred-Poroszló kerékpáros hidak átadása óta nyaranként hónapról-hónapra újabb és újabb kerékpáros rekordok dőlnek. A Tisza-tó körbekerékpározása egyre népszerűbb és egyre több kerékpáros infrastruktúrát építenek ki számukra.

2022 első öt hónapjában összesen 15 430 biciklis gurult át a duzzasztón.

Kép forrás: Unsplash.com/Mattia Ascenzo

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: