fbpx
Tiszaderzs A Tisza-tó emberei Összes téma Tisza-tó élmények

Mit érdemes tudni az I love Tisza-tó magazinról?

Megjelent az I Love Tisza-tó nyári lapszáma, amelyben az idei nyári szezon híreit, legjobb programlehetőségeit gyűjtöttük össze. Fókuszban a csónaktúrák, a bringázás és a nyári programok! A magazinban most ismét megtalálhatjátok az Aktív Magyarország Tisza-tavi Kalandtérképét, ami segít eligazodni a Tisza-tónál.

Az I love Tisza-tó nyári lapszáma közel 150 oldalon át mutatja be a tó körüli programokat, tájékoztat a legfrissebb hírekről és harangozza be a legújabb fejlesztéseket. A magazint eredetileg Tiszafüred városa hívta életre 2018-ban, abból a célból, hogy az összefoglalja és bemutassa a tó turizmusát az érdeklődők számára. A magazin népszerűsége az elmúlt években egyre csak nőtt: amíg kezdetben 76 oldalon jelent meg a magazin, addig mára már 145 oldalasra bővült. A magazin évente kétszer, tavasszal és nyáron jelenik meg, de a korábbi megjelenésekben található információk sem avulnak el, szinte mind aktuális a mai napig. Az I Love Tisza-tó magazin korábbi lapszámait ide kattintva találod meg!

A magazin országos terjesztésben 990 forintért kapható, de a tó körül ingyenesen hozzáférhető. Sőt, az interneten is olvashatunk az idei nyár legjobb programjairól, legérdekesebb híreiről. A magazin ezen kívül rendre foglalkozik a tó körüli településekkel. Bemutatja, hogy milyen újdonságokkal és programokkal várják a látogatókat többek közt Tiszaderzsen, Abádszalókon vagy épp Poroszlón. Az apróbb települések sem maradnak ki, hiszen ugyanolyan értéket képviselnek a Tisza-tó életében, mint népesebb társaik. A magazin terjedelme is mutatja: ha a Tisza-tóra tévedünk nyáron, unatkozni semmiképp nem fogunk.

A magazin tartalmazza továbbá az Aktív Magyarország Tisza-tavi Kalandtérképet is, amely segít mindenkit – a tavat ismerőt és nemismerőt – a tájékozódásban, sőt, a leghasznosabb információkat gyűjti össze egy térképre, hogy önmagában is használható lehessen. Megmutatja, hogy hol találunk kikötőket a tavon, és azt, hogy melyik településen milyen éttermeket, vendéglátóhelyeket tudunk meglátogatni. Már csak ezért is érdemes beszerezni a magazint, hiszen szinte már útikönyvként szolgál mindenkinek, aki a Tisza-tó felé veszi a irányt.

A hasznos információkon túl a turisztikai szolgáltatók legnaprakészebb ajánlataival is találkozhatunk, és kiválaszthatjuk akár településre bontva azokat az éttermeket, vendégházakat, múzeumokat amelyeket meg szeretnénk látogatni egy tó körüli kirándulás során. De nem csak a létező szolgáltatókról, találhatunk információt, a magazin rendre mutat be olyan éttermeket, bisztrókat, melyek a közeljövőben indulnak, ilyen például a tiszafüredi Terasz Bisztro, vagy a tavaszi számunkban a Lépcső Bisztro.

A Tisza-tó élővilágát sem hanyagolja el, hiszen beszámol a haltelepítések 2022-es menetéről, vagy a tó körül – vagy épp a tavon – megcsodálható növényvilágról. Szerepet kapnak a túravezetések is, ezek azon kívül, hogy kiváló programok, sok-sok értékes és érdekes információval látnak el bennünket a tó ökoszisztémájáról. A tavaszi számhoz hasonlóan a nyári számban is olvashatunk a vízi közlekedés szabályairól. Ez elengedhetetlen abban az esetben, ha csónakkal szeretnénk nekivágni a víznek. De olvashatunk a gáton történő közlekedés szabályszerűségeiről is, ami pedig a biciklitúrákhoz hasznosítható.

Itt elérheted azoknak a helyeknek a listáját, ahol hozzáférhetsz a magazinhoz!

 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: