fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Ezek a programok várnak rád hétvégén a Tisza-tó körül!

Sűrű hétvégének néz elébe a Tisza-tó és térsége. Lesz minden, ami szem-szájnak ingere, hiszen beevezéstől kezdve összefutáson át trombitás koncertig mindenféle eseményre, programra ellátogathattok. Mutatjuk napokra bontva a lehetőségeket.

Péntek:

Csillagles a Hortobágyi Vadasparkban

A csillagok megfigyelése kiváló esti programot nyújt bárki számára. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai csak még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Park túrát szervez a csillagok megfigyelésére 2022. május 27-én (péntek) a Hortobágyi Vadasparkban.

További részletek a csillagles Facebook eseményénél!

Szombat:

Tisza-tó beevezés Saurodon

A vízisportok kedvelőinek egyik „Mekkája” a Tisza-tó, amelyről ma már szinte senki se mondaná meg, hogy egy mesterségesen kialakított meder vize. A nyugodt vízfelület biztonságot ad a kezdő vízitúrázóknak is, a világon is egyedülálló madárvilága pedig csak növeli az élményt evezés közben.
Nevezés és további információk: https://bjmokk.hu/hv/events/tiszato.html
Keresd meg az Aktív Magyarország standját és mutasd meg, mennyire vagy otthon itthon! A helyszínen a kvíz helyes kitöltése után meglepetés ajándék lehet a jutalmad.

V. Tisza-tavi Jótékonysági Összefutás Sarudon

A korábbi évekhez hasonlóan a nevezési díj egy részét jótékony célra ajánljuk fel, idén a Sarudi Evezős Bázis létrehozását támogatjuk, ahol a sarudi gyerekek ingyen tanulhatnak meg evezni.
A tavalyi visszajelzések alapján az éjszakai futás helyett a hagyományos nappali időpontban rendezzük az idei versenyt, holdfényes helyett napfényes időben.
Hozz magaddal minél több barátodat, fussatok össze minél több pénzt!
NEVEZÉS ITT:
https://elmenyfalu.hu/programok-aktualitasok?view=article&id=10:i-tisza-tavi-sportpiknik&catid=9
További részletek az Összefutás Facebook eseményénél!

Tiszaplacc piac Tiszafüreden

A vásár kapui reggel 9 órakor nyílnak meg és a kiállítók délután 13 óráig várják az odalátogatókat.

A Tiszaplaccra látogatók különleges, minőségi, hazai kézműves termékeket vásárolhatnak megfizethető áron közvetlenül a kézművesektől, termelőktől, akik széles árukínálattal várják vevőiket.

Hétről-hétre megújuló kínálattal és változatos programokkal várunk Tiszafüreden, a Kerékpáros Centrummal szemben!

Színpompás gyurgyalagok nyomában

A túra gyalogos, fél napos, nem megerőltető, igény szerint több helyen megállókkal, de büfét, mosdót (civilizációt) nem érint, ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni. Az időjárás miatt a (föld)útviszonyok folyamatosan változhatnak ezért érdemes a szandáltól a gumicsizmáig bármire felkészülni, illetve közvetlenül túra előtt érdeklődni a terepviszonyokról.
Nagykunság északi részén lévő löszhátak adnak otthont több partfalban költő madár számára is. A felhagyott homoknyerő-helyekben biztonságosan fészkel a legkisebb termetű fecskefajunk, a partifecske (Riparia riparia) és a túránk névadójául szolgáló színpompás gyurgyalag (Merops apiaster) is. Célunk, hogy ezt a két fajt most e vezetett túra alkalmával ne csak messziről távcsővel, hanem természetes élőhelyükön szinte testközelből is megfigyelhessük. A madarak zavarásának elkerülése érdekében viszont fegyelmezett és a vezető kéréseit maradéktalanul betartó magatartás az elvárt.
Utunk során az itt jellemző növényekről, felszíni formákról is hallhatunk majd érdekességeket.
A program zárásaként összevethetjük majd kinek milyen szép gyurgyalag fotója sikerült, a mobil internet és a Kahoot program segítségével pedig egy rögtönzött online versenyt rendezünk a túrán szerzett friss tudásunkból.
További részletek a Facebook esemény leírásában!

Farkas Róbert trombitás koncertje a Lépcső Bisztró teraszán

Horányi Juli, majd Dian Róbert nagysikerű koncertjei után most Farkas Róbertet, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar trombitását hívta el teraszkoncertre a Lépcső Bisztró! Róbert a Szolnoki Szimfonikus Zenekar trombitása, és már gyermekkroa óta a zene szerelmese. Ózdi születésű, de már több mint húsz éve Szolnokon él. Nemcsak játssza, hanem oktatja is zenét, hiszen a városi zeneiskolában már évek óta neveli az utánpótlást.
Még most írjátok be a naptárba:
Május 28-án, 18:00-kor Farkas Róbert trombitás fogja zeneszóval megtölteni a Lépcső Bisztró teraszát! A koncertünk ingyenes, de érdemes időben érkezni, hiszen érkezési sorrendben tudjuk a helyeket biztosítani.

Filmvetítés a Poroszló Moziban

Május 28. szombat:

18:30: A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya

20:30: Doktor Strange az őrület multiverzumában

Gyereknap a Hortobágyi Vadasparkban

Gyereknap alkalmából – száraz, csapadékmentes időjárás esetén – szombaton és vasárnap ingyenes extra szafarival kedveskedünk a 14 év alatti gyerekeknek.
Jegyárak:
Hortobágyi Vadaspark felnőtt: 1.600 Ft/fő
Hortobágyi Vadaspark gyerek, diák, nyugdíjas: 1.200 Ft/fő
Családi jegy (2 felnőtt+ 1 vagy 2 gyerek): 4.000 Ft
Extra szafari (csak ezen a hétvégén) 14 éves kor alatt ingyenes, 14 éves kor felett: 1500 Ft/fő (vadasparki büfében fizetendő)
Jegyvásárlás a Hortobágyi Csárda épületében működő Tourinform Hortobágy irodában.

Gyereknap Tiszadorogmán

Vasárnap:

Gyereknap Tiszafüreden

Egész napos gyermek-és családi programok Tiszafüreden a Városi Gyereknapon a Kovács Pál Művelődési Központ szervezésében. Gyermekszínház, koncertek, ugrálóvár, élményekben gazdag programelemek, színpadi műsorok, interaktív játékok, kreatív foglalkozások és bemutatók várják a kicsiket és családjukat. A részvétel ingyenes!

Gyereknap a Tisza-tavi Ökocentrumban

Gyereknap a Tisza-tavi Ökocentrumban május utolsó vasárnapján színes programokkal!

A májusi programokról korábban itt írtunk.

Képek forrása: Rendezvények Facebook eseménye, plakátok

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: