fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma Hulladékkezelés

Bérelj kenut egy zsák szemétért a Tisza-tavon!

Egy remek kezdeményezés kapott új löketet idén: a Tisza-tavi túra és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. együtt szervezi és hajtja végre nagy sikerű akcióját, amelynek keretében fél napig bérelhetsz ki egy kenut ingyenesen, de egy feltétellel: egy zsák szeméttel kell visszatérned a kikötőbe

A kezdeményezés célja, hogy minél több ember figyelmét felhívják a környezetvédelemre a tavon. A kenubérlés ingyenes lehetőségével pedig az, hogy minél több embert be is vonjanak a Tisza-tó megtisztításába a szeméttől. Azért kenuval történik a tisztítás ezen folyamata, mert vannak olyan területek a tavon, amelyek csak kenuval érhetőek el alapvetően is. Az akció május 23-ától május 29-éig tart, és a kapacitásnak köszönhetően több mint 364 fő vehet részt benne.

A kenu-túra a tiszafüredi Albatrosz kikötő Tavi-túra bázisáról indul. A bázis a kikötőn belül jobbra a terület végén található meg. Itt lehet “kibérelni” a kenukat. Két turnus van egy napon belül: az első reggel nyolc óra és délután kettő között van, a második pedig délután kettő és este nyolc között tart.

A Tisza-tavi túra által szervezett kirándulásokról, csónakázásokról információt a http://www.tiszatura.hu-n találhattok, illetve a 06-20-951-8823 számon kérhetőek.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: