fbpx
Összes téma Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

Eddig így halasítottak a Tisza-tavon idén

A sporthorgasz.eu összeszedte, hogy idén eddig milyen halfajtából mennyit telepítettek a Tisza-tóra 2022-ben. Idén a halasítás áprilisban indult, mutatjuk miből mennyit sikerült beszerezni!

Egynyaras ponty

A Tisza-tó halasítását az egynyaras ponttyal kezdték, A korosztály nagy egyedszámban könnyen beszerezhető, és nem utolsó szempont, hogy gyorsan növekedik a tó természetes táplálékán, tehát hatékonyan tudja növelni a Tisza-tó pontyállományát. Eddig összesen 18325 kg egynyaras példánnyal gazdagodott a Tisza-tó. A halasítások a tó összes medencéjét érintették, a szakemberek figyeltek arra, hogy a telepített pontyok a Tisza-tó minden nagyobb vízterületére eljutva elfoglalhassák új élőhelyüket. A nyár folyamán még további egynyaras pontytelepítések várhatók.

Compó

A compó is hasonlóan szerencsés halfajta a Tisza-tó vonatkozásában, ugyanis a hínár terjedése megfelelő környezetet jelent számára. 2022-ben eddig 400 kg kis compóval gazdagodott a tó. A kishalakat olyan élőhelyen engedték szabadon, amely minden igényüknek megfelel, ilyen volt például a Borzanat, az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Csapói-Holt-Tiszán és a Rókás.

Előnevelt Csukaivadék

Múlt évekhez hasonlóan idén is telepítettek a fajból a Tisza-tóba. Ez volt a harmadik fajta hal, amelyet a tóba telepítettek. Április végén és május első napjaiban, öt szállítási nap alatt sikerült összesen 300 000 db kis csukát leszállítani, melyeket a csuka sajátos igényeihez, az időjárási és vízjárási körülményekhez igazodva, nagy területen helyeztek ki a szakemberek.

Két- és háromnyaras ponty

Negyedikként az előre tervezett 100 mázsa kétnyaras ponty Poroszló, Sarud, Tiszaörvény és Abádszalók térségében került a Tisza-tóba. A háromnyaras ponty telepítése még hátra van, de ennek a pontos menetéről is fognak tájékoztatást adni!

Képek forrása: sporthorgasz.eu

 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: