fbpx
Jász-Nagykun-Szolnok megye Összes téma Tisza-tó élmények

Bemutatkozik a Tisza-tó első Beerbike-ja a Nyitott Főzdék Napján!

A Nyitott Főzdék Napja alkalmából a résztvevők és szervezők Országos, ingyenes rendezvény keretében sörkóstolókkal, főzdebemutatókkal és színes programokkal várják május 21-én, szombaton az érdeklődőket. A már negyedik alkalommal megszervezett Nyitott Főzdék Napján 24 magyar kisüzemi sörfőzde lesz látogatható.

Számos új, erre az alkalomra főzött sört is megkóstolhatnak a vendégek, a programban résztvevő üzemeknél a kóstolás és sörvásárlás mellett lehetőség lesz a főzde működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében két ponton is várja az érdeklődőket az országos programsorozat: egyrészt Törökszentmiklóson az Ugar Brewery, amely megnyitja vadonatúj főzdekocsmáját a közönség előtt és egyben fel is avatja azt egy jókora bulival, koncerttel és street food ételekkel. Másrészt Tiszafüreden, ahol a – múlt évekhez hasonlóan – a Nopara Gyógysertárban tonkababos fekete sört mutatnak be, és elindítják a Tisza-tó legelsőelső beerbike-ját!

A Nyitott Főzdék Napjának ezúttal is lesz hivatalos sörtípusa, amely 2022 tavaszán a witbier, vagy más néven a belga búzasör. Ez a több száz éves sörfajta igen jellegzetes ízvilággal bír, amelyet elsősorban a speciális sörélesztőnek és a főzéskor fűszerként használt koriandernek és a szárított narancshéjnak köszönhet. A típust egyébként előszeretettel készítik a magyar kisüzemi sörfőzdék is, adott esetben egyéb fűszereket is felhasználva hozzá. A Nyitott Főzdék Napján a belga búzasörök megkülönböztető matricákat kapnak, így a látogatók könnyen azonosíthatják majd őket.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Képek forrása: Nyitott Főzdék Napja

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: