fbpx
Kiskörei Vízlépcső A Tisza-tó emberei Tisza-tavi Kerékpáros Centrum KÖTIVIZIG Tisza-tó élmények

Idén áprilisban már 3541 biciklist számolt a Kötivizig a Tisza-tónál

A Kötivizig idén áprilisban 3541 biciklist számlált a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami a negyedik legnagyobb 4. havi forgalom 2008 óta.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) Kiskörei Szakaszmérnöksége idén áprilisban 3541 kerékpárost számlált a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami a negyedik legnagyobb 4. havi forgalom 2008 óta, a Szakaszmérnökség azóta számlálja, hogy hányan haladnak át kerékpárral a duzzasztművön. Az év eddig eltelt négy hónapjában összesen 4777 biciklis hajtott át a számlálás területéül szolgáló duzzasztóművön.

A Kötivizig tájékoztatása szerint nincs olyan hónap, amikor ne bicikliznének a tó körül. Persze a forgalom rohamosan megnő a májustól októberig tartó időszakban, ez az időszak pedig kiteszi a biciklis forgalom kilenctizedét a Tisza-tavon. Ilyenkor a gépjárművek átmenő forgalmát korlátozó sorompók zárt állapotban vannak, amelyek azonban a kerékpáros közlekedést nem akadályozzák.

A Kötivizig beruházásában, 493 millió forint európai uniós és hazai támogatásból épült meg 2005-2007 között a Tisza-tó körüli árvízvédelmi töltés koronáján a három méter széles kerékpárút, először a bal parton, Abádszalók és Tiszafüred, majd a jobb parton, Kisköre és Poroszló között.

Egy korábbi rekordról itt írtunk.

Kép forrása: ilovetiszato.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d