fbpx
Összes téma

Április 21-én lépett be a Tisza-tavi Ökocentrumba a 2.000.000. látogató!

Az idén 10. születésnapját ünneplő Tisza-tavi Ökocentrum kapuján belépett a kétmilliomodik látogató, aki Isaszegről érkezett, közölte a tóparti attrakció lapunkkal.

A vendégszám a Tisza-tavi Ökocentrumban az eltelt évek során folyamatosan növekedett, először 2015-ben sikerült túlszárnyalni a kitűzött évi kétszázezer főt. A csúcsévnek 2019. bizonyult, ekkor egy év alatt majdnem 240.000 vendéget regisztráltunk – írták közleményükben. Százezredik látogatójukat 2012. augusztus 17-én, egymilliomodik látogatójukat pedig 2017. június 16-án köszöntötték.

2022. április 21-én pedig belépett a kapun az idén 10 éves Ökocentrum történetének 2.000.000-ik azaz kétmilliomodik látogatója: Ferenczi Tünde, aki Isaszegről érkezett hozzánk!

– írták.

A szerencsés vendéget a házigazdák képviseletében Bornemisza János polgármester, Kiss János ügyvezető igazgató és Balogh Edit igazgató-helyettes meglepetés-ajándékokkal köszöntötték. Az Ökocentrum kétmilliomodik látogatója „örökös vendég” lesz, hiszen a neki átadott dokumentum szerint egész életében bármikor belépőjegy nélkül, tetszés szerint látogathatja az intézményt.

– Köszönjük minden ismerősünknek, barátunknak, partnerünknek, támogatóinknak a bizalmat és azt, hogy ezt a hatalmas vendégszámot egy évtized alatt elérhettük: az avatás óta Poroszló település teljes lakosságának immár több mint 666-szorosát fogadtuk létesítményünkben. Örömünkre szolgál, hogy édesvizű óriásakváriumunkkal, bemutatóinkkal, kiállításainkkal, programjainkkal, tevékenységünkkel immár 10 éve hozzájárulhatunk Magyarország, a Tisza-tó és kiemelten Poroszló idegenforgalmi fejlődéséhez, gyarapodásához – fogalmazott Kiss János, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgatója.

10. születésnapját ünnepli a hétvégén a Tisza-tavi Ökocentrum

Rengeteg programmal, szülinapi tortával, új kiállítással is várja a vendégeit április 23-án, szombaton a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón. A programokról és az aktualitásokról ide kattintva olvashat részletesen:

10 éves lett idén a Tisza-tavi Ökocentrum – megannyi meglepetéssel várnak!

 

A Tisza-tavi Ökocentrum töténete

A Tisza-tavi Ökocentrum létrehozásának alapötlete 2000-2001 környékén született meg, a megvalósítás kezdeti lépése a poroszlói Ökoturisztikai tanösvény – vagy közismert nevén a „Vízi sétány” - kialakítása volt, melynek alapkövét 2004. október 8-án helyezték el.

A 2007-2014 EU költségvetési ciklusban Poroszló Község Önkormányzata – mint projektgazda és kedvezményezett - Bornemisza János polgármester vezetésével sikerrel pályázott az ÉMOP 2.1.1/A-2008-0002 Tisza-tavi Ökocentrum létrehozása címmel a szükséges forrásokra: a mintegy 2,2 milliárd forintból megvalósítandó Tisza-tavi Ökocentrum megépítéséhez 1.936.481.000 Ft támogatást nyert el.  A szükséges önerő részt kötvénykibocsátás révén a Poroszlói Önkormányzat saját maga biztosította. A létesítmény építési munkái ténylegesen 2011. januárjában kezdődtek meg, az avatási ünnepséget 2012. április 27-én tartották. A turisztikai látogatóközpontot a kezdetektől fogva a Poroszló Község Önkormányzata 100 % tulajdonában álló Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft üzemelteti. A társasággal szembeni elvárás volt az EU támogatással megvalósított projektben foglalt indikátorok teljesítése, ezek között kiemelt helyen szerepelt a létesítményt felkereső látogatók száma: az elvárás szerint a látogatottság a fenntartási időszak tíz évének valamelyikében – azaz egy naptári évben - érje el a 200.000 főt.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: