fbpx
Összes téma

Április 1-jén indulnak be a viharjelző rendszerek a Tisza-tónál

Április 1-jén indulnak be a viharjelző-rendszerek a nagy tavainkon. A Tisza-tónál öt helyszínen jelzik a vihar közeledtét.

Az OMSZ Viharjelző Obszervatóriuma a nap 24 órájában figyelemmel követi a tavak aktuális és várható időjárását, szükség esetén pedig viharjelzést ad ki – írja közleményében az OMSZ.

A Tisza-tónál öt helyszínen érhető el a viharjelzés: Poroszlónál, Újlőrincfalvánál, Sarudnál, a Kunsági-főcsatornánál és az Abádszalóki strandnál. A viharjelző-rendszerek aktuális jelzéseiről a BM oldalán lehet tájékozódni egy interaktív térképen.

Az elsőfokú viharjelzés az erős (40 km/h és 60 km/h közötti) szélre, a másodfokú viharjelzés pedig a viharos (60 km/h-t meghaladó) szélre figyelmeztet. A jelzések a szélerősödést megelőzően fél-másfél órás időelőnnyel kerülnek kiadásra. Ezekről az információkról a met.hu honlapon, az OMSZ Meteora nevű mobil telefonos alkalmazásán keresztül, valamint közvetlenül a médiának is folyamatosan tájékoztatást ad – tette hozzá az OMSZ.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: