fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Útikönyv jelent meg a Tiszáról

Tárnai Csaba túravezetőt -aki a Tisza-tavon is vezet túrákat- kérte fel a Szalay Könyvkiadó, hogy írjon számukra egy könyvet, amiben a Tisza csodáit mutatja be az olvasóknak. Csaba persze eleget tett a felkérésnek és megszületett a 66 oldalas úitikönyv, ami magába foglalja a Tisza-tó valamennyi érdekességét.

A Tisza-tó úitkönyvével egyidőben a Tiszáról is megjelent egy könyv, ami nemes egyszerűséggel a Tisza címet viseli. A Szalay Könyvkiadó kérte fel a szolnoki Tárnai Csabát, hogy vegyen részt az Országjárók Zsebkönyve sorozat következő kiadásának a megírásában:

– A könyvet az egykori Búvér Zsebkönyvek sorozatához tudnám hasonlítani: kicsi, praktikusan elfér a zsebünkben, sok-sok hasznos információ található meg benne és mindez színes képekkel van illusztrálva – fogalmazott a szerző, akinek ez az első könyve.

Tárnai Csaba, a Tisza legújabb útikönyvének a szerzője

– A Tisza 20+1 érdekes helyszínét mutatjom be a könyvben a Rahótól kezdve egészen a torkolatig, ebből pedig 5 helyszín esik a Tisza-tóra. A helyszíneket szubjektív alapon választottam, azaz azok kerültek bele, amelyeket szerintem, a több évtizedes természetjáró tapasztalatom és a több éves túravezetői tapasztalatom alapján édekesnek találtam. Minden helyszínnél megjelöltük, milyen programok várnak és hogy az adott látnivaló vagy település a Tisza melyik folyamkilométerénél található. A könyvet minden tiszai túrázónak ajánlom, akár gyalog, vagy akár csónakkal érkezik a szőke folyónkhoz – fogalmazott.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d