fbpx
Tisza-tó élmények Abádszalók Összes téma élővilág Túra Program

Hosszú hétvége a Tisza-tónál: ezek a programok várnak!

Az év első hosszú hétvégéjén több Tisza-tavi program is vár, szinte mind a négy napon lesz mit csinálni a tónál.

Március 12. szombat – Abádszalók, Tiszator Böllérfesztivál

Március 12. szombat, Hortobágy – MÁRCIUS IDUSA – EGY ÁLLATI IZGALMAS HÉTVÉGE A MADÁRKÓRHÁZBAN

Minden érdeklődőt sok-sok szeretettel várnak idén is a március 12-15-i hétvégén a Hortobágyi Madárparkba, a meggyógyult és átteleltetett gólyák szabadon engedésére. A gólyák – mint igazi magyar madarak – pontosan e napon érkeznek vissza Afrikából, és így a madárkórházban ápoltak is egyenlő eséllyel foglalhatnak velük fészket – írja a szervező Hortobágyi Madárpark-Madárkórház Alapítvány az eseményben, ahol a további részleteket lehet megtalálni.

Március 13. vasárnap, Hortobágy – Tavaszi élmények a Madárparkban

Tárnai Csaba, a Top-túra túravezetője invitálja az érdeklődőket a Hortobágyi Madárparkba. Az eseménynél lehet megtalálni a részletes leírást, és ahogy ott írja:

“Kiscsoportos túra keretében a top-túra közösség ezúttal tehát a Hortobágyon találkozik. Kezdem a talán legnagyobb élménnyel: a mi kis csoportunk délben, ünnepélyesen, szabadon enged egy gólyát! Egy felgyógyult madarat, amit eddig a Madárkórházban kezeltek, de most már egészséges, és visszanyerheti szabadságát. Tőlünk. Különleges érzés lesz a kezünkből megajándékozni a szabad életével, éppen jókor, tavasszal! Micsoda fotótéma is… Szelfiztél már gólyával?”

Március 13. vasárnap, Tavaszváró gyalogtúra

A hosszú hétvégén kitűnő családi program lehet egy könnyű tavaszváró gyalogtúra a Tisza-tó árterében, melyen a helyi ikonikus látványosság mellett a Tisza, a Tisza-tó történelmét, élővilágát ismerhetitek meg – írja a szervező Élménytúra a Tisza-tavon csapata az eseménynél, ahol a további részleteket lehet megtalálni.

Március 15. hétfő, Tiszafüred – Megemlékezések és koszorúzások

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: