fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

A Tisza-tó lesz a Boat Show idei díszvendége

A korábbi évek hagyományait folytatva idén is az Utazás kiállítással egy időben rendezik Magyarország legnagyobb hajós találkozóját, ahol a látogatók egy helyen ismerhetik meg a legfrissebb hajós innovációkat és tekinthetik meg a legnagyobb hajómárkák kínálatát. A kiállítás fő témája ezúttal az Olimpia, mely a színpadon és a Programszigeten is fontos szerepet kap. A Budapest Boat Show idei díszvendége a Tisza-tó.

Az idei rendezvény 5000 négyzetméter területen, közel 50 kiállítóval és mintegy 100 hajóval várja a látogatókat. Nem véletlenül hívják Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének a 30. alkalommal megnyitó Budapest Boat Show-t, hiszen hazánkban máshol ennyi hajót sehol nem látni a parton. A látogatók megtekinthetik, sőt be is járhatják a különböző márkák vitorlás, motoros és elektromos hajójának nagy részét, válogathatnak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások, vagy akár ruházatok közül, és beszerezhetik a különböző vízi sportokhoz szükséges eszközöket is.

Fotó: Fodor László

A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a legfrissebb innováció bemutatására, ezzel a céllal a kilencedik alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát, így az elmúlt évben vízre került fejlesztések egy helyen lesznek megtekinthetők.

A Budapest Boat Show díszvendége ezúttal a Tisza-tó, amely különleges helyet tölt be a hajósok, vízszeretők életében. A standjukon többek között a Hortobágyi Nemzeti Park élővilágának bemutatásával és Tisza-tavi (v)ízbemutató kóstolóval is várják a látogatókat. Az MVSZ érdekes szakmai beszélgetésekkel és mini stúdióval is készül, az előbbit online is lehet követni majd.

A Tisza-tavat a HNPI mellett a sarudi Élményfalu, az Abádi Kikötő, a MAHART és az I Love Tisza-tó magazinunk is képviseli.

A Budapest Boat Show 2022-ben ismét az Utazás kiállítással egy időben kerül megrendezésre, így azok a látogatók, akik a G pavilon bejárása után további élményekre vágynak, ugyanazzal a belépővel megtekinthetik a 20 önálló ország csaknem 100 kiállítóját és számtalan izgalmas programot felvonultató turisztikai rendezvényt és a Karaván Szalont is.

A VMSZ és a KÜRT Zrt. a Hungexpo által szervezett Budapest Boat Show keretein belül mutatja be először a nagyközönségnek a Mentőmellény állvány projektet. A Mentőmellény Állvány Projekten mentőmellényeket tartalmazó állványt fognak felállítani frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben, első lépésként a Balaton körül.

A Hungexpo amellett, hogy megjelenési lehetőséget biztosít a 30. Budapest Boat Show kiállításon a kampány elindításához és az állvány bemutatásához, maga is a csatlakozik az örökbefogadók köréhez. A második állvány a Hungexpo támogatásával fog kikerülni. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt. az idei kiállításon az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet szentel a vízi sportokhoz kapcsolódó sporteszközökre, amely még inkább fontossá teszi a prevenció kérdését támogatva a biztonságosabb vízhasználatot és a vízisportolást.

A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, és Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.

Programok

A Budapest Boat Show fontos hajós találkozóhelyként a bemutatkozó cégek mellett színes programkínálattal várja mind a szakmai mind a nagyközönséget. A színpadon szó lesz az tokiói olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor élményeiről, Rakonczay Gábor expedícióinak beszámolóiról, valamint az amatőr hajóépítők közösségének munkájába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők, vagy kipróbálhatják a vitorlázást a virtuális valóságban.

A programszigeten találkozhatnak az érdeklődők a Balatoni Yacht Clubbal. A színpadon pedig az ománi World Sailing Ifjúsági Világbajnokság résztvevői és a 2022. év vitorlázóival, valamint Tóth Attila és Borda Levente 29-er sikereiről is hallgathatnak beszélgetést.

Március 4-én pénteken a Hidegen Légió tanácsokat nyújt arra, hogy milyen programokkal lehet színesíteni a téli balatoni kikapcsolódást. Március 6-án vasárnap, pedig egy laza színpadi beszélgetés keretein belül kaphatnak első kézből választ Rauschenberger Miklóstól az érdeklődök olyan fontos kérdésekre, mint: Milyen a modern vitorla? Kinek milyen vitorlára van valójában szüksége?

Biztonság

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján rendezvények csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók, melyet a bejáratnál ellenőriznek. A látogatóknak nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés.

A Hungexpo a kiállításnak helyet adó pavilonokat, mosdókat, közösségi tereket folyamatosan fertőtleníti, a vírusmentesítést speciális fertőtlenítő gép segítségével végzi. A Hungexpo a pavilonokban jól látható helyen több kézfertőtlenítő pontot helyez ki, továbbá a mosdókban érintésmentes eszközök (csapok, szappan-, fertőtlenítőszer-, papírtörlő adagolók) biztosításával segít a fertőzés megelőzésében.

A HUNGEXPO Zrt. minden munkatársa és alvállalkozója rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal.

Készpénzmentes fizetés

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ rendezvényei teljesen készpénzmentesek. A HelloPay „Cashless rendszer” felhasználási területe kibővült, így a helyszínen a pénztárakban vásárolt rendezvény belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával, vagy HelloPay kártyával fizethetnek a látogatók.

Nyitvatartás:

2022. március 3-6.
Csütörtök – szombat: 10-18 óra
Vasárnap: 10-17 óra

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: