fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Látványos falfestést kap a hallépcső melletti épület

A Tisza-tó kiskörei hallépcsője mellett tavaly kezdődött meg egy frissítőpont építése, amelynek a falát a tó madarai fogják díszíteni. Az erőmű és a természet kapcsolatát jeleníti meg a steampunk stílusú festés, amit a Tisza-tavi Fesztivál szervezője: Debreczeni Ildikó álmodott meg, míg szolnoki művészek pedig megalkottak.

Aki a hétvégén a Tisza-tónál bringázott, és elhaladt a hallépcső mellett, az bizonyára láthatta, hogy a felállványozott épületen valami izgalmas és újszerű történik.

Fotó: Páncsics Edina

Ez pedig nem más, mint az, hogy a Tisza-tavi Fesztivál szervezője, Debreczeni Ildikó ismét egy újabb, kreatív csodát álmodott meg: a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának rajztanárai -Páncsis Edina, Györe Zoltán, Totis István- steampunk stílusban festettek madarakat a falra.

Fotó: Páncsics Edina

Mint azt az ötletgazda, Debreczeni Ildikó lapunknak elmondta, a természet és az erőmű kapcsolatát szeretnék szimbolizálni a képekkel. A fal felső részére a madarak kerültek, míg az alsó sávjára pedig halakat fog festeni a csapat, de mindemellett egy interaktív életfával is készülnek, amelyről egyelőre nem árul el részleteket.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: