fbpx
Összes téma Hírek Program Tisza-tó élmények Abádszalók strand Tisza-tavi hírek

Idén már nemcsak átúszhatod, de át is evezheted a Tisza-tavat!

Augusztus 7-én startol el az abádszalóki strandról a Tisza-tó átúszás és átevezés, amelynek már megnyílt a nevezési felülete.

Augusztus 7-én, szombaton az abádszalóki Tisza-tó strand partja megtelik versenyzőkkel: várhatóan több mint ezer embert várnak a szervezők. A népszerű Tisza-tó átúszás idén átevezéssel is bővülni fog, hiszen az abádszalóki önkormányzat mellett a Magyar Kajak-kenu Szövetség és a Magyar Úszószövetség is részt vesz a rendezvény szervezésében.

Hol lehet jelentkezni a Tisza-tó átúszásra és átevezésre?

Már elérhető az a felület, ahol lehet nevezni a versenyre, ez pedig a tiszato2021.hu oldal. A címlapon elérhető a nevezési gomb. Külön kell leadni a nevezést az átúszásra és külön az átevezésre.

Nevezni csak előzetesen lehet augusztus 3-ig, a helyszínen erre nincsen lehetőség.

A rajtszámokat 6:30 — 12:00 között lehet átvenni. Az Átevezésre a rendezvényt megelőző napon 14:00 — 17:00 között át lehet venni a rajtszámot, illetve a rajtszámos hajókat le lehet adni a hajódepóban.

Az átvezeésre kajakkal, kenuval, evezőssel, SUP-pal és akár sárkányhajó

Mi lesz a Tisza-tó átúszás és átevezés útvonala és mekkora lesz a táv?

Az átúszáshoz során oda-vissza 3,5 km-t kell leúszni az Abádszalóki-medencében a Telekháti-szigetig. A medence túloldalán az élő Tisza folyik (élő folyót átúszni veszélyes lehet, főleg, ha sok emberre kell figyelni – a szerk.), ezért odáig nem fognak elúszni a versenyzők, tehát az átúszás névleges lesz, mint az lenni szokott.

Az átevezés szintén a strandról indul és Kiskörénél fognak megfordulni a versenyzők, akik oda-vissza 8km-es távot fognak leevezni.

A további részletekért érdemes a Tisza-tó átúszás és átevezés hivatalos honlapját figyelni:

Program

2021. augusztus 7. 9:00 – 17:00 Esőnap: 2021. augusztus 14. és augusztus 21. Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2021. augusztus 05. 13:00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra teszik át az eseményt. A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: