fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Mutatjuk, milyen csodákkal vár az idei Tisza-tavi Feesztivál

Csukd be a szemed és képzeld magad a Tisza-tó partjára: az ártéri fák alatt ülsz, érzed a bőrödön a melengető napsugarakat, miközben a lágy szellő a füledbe súgja a világ legszebb operadallamait… Sikerült? Tudod, ilyen érzés a Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztiválon is részt venni!

Nyolc évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy egyszer a világ leghíresebb magyar komolyzenei előadói fognak a Tisza-tó partján fellépni. Sőt, még ők maguk sem gondolták volna, hogy a csicsergő énekesmadarakkal együtt fognak trillázni, vagy amikor a vonójukkal húznak egyet a hegedűjükön, akkor majd egy madárhang válaszol a nádasból. Pedig így lett. Aki egyszer belép a Természet Operaházába, az mindig ott szeretne maradni. A Tisza partján, kultúrával átölelve.

Az elmúlt években, vagy mondhatnánk akár évtizedeket is, elképesztően gyorsan kezdtük el élni az életünket. Sokszor nincsen időnk minőségi időt tölteni magunkkal. Amikor megbetegszünk, akkor csak a testünket gyógyítjuk és rég megfeledkeztünk arról, hogy a lelkünknek is ugyanúgy szüksége van az ápolásra. A gyógyírt nem kell messze keresni és sok erőfeszítésbe sem kerül alkalmazni. Csupán három egyszerű összetevő kell hozzá: kultúra, természet és sport. Vagy ezek ötvözete.

A Természet Operaháza idén július 30-31-én és augusztus 1-jén várja azokat, akik ebben a testi-lelki felüdülésben szeretnének részesülni. A három napon át tartó fesztivál olyannyira megbabonáz, hogy többet és többet szeretnél majd belőle kérni.

A program július 29-én csütörtökön kezdődik a tiszafüredi Morotva pihenőparkban, ahol a legfiatalabb fesztiválozók számára gyermekoperával készültek a szervezők.

Július 30-án este, szintén ugyanitt Miklósa Erika pályafutásának 30. évfordulója alkalmából gálaesttel nyitja meg kapuit a fesztivál. Az aranytorkú énekes mellett több nívós díjakkal elismert zenész és énekes fogja megmutatni tudását és segít ráhangolódni az elkövetkezendő két, sportos napra.

Merthogy a pihenés során a testünk rezdüléseire is figyelnünk kell. Általában a legelső ilyen érzet a Tisza-tavi Fesztiválon: a libabőr. Az előadók olyan eufórikus hatással tudják közvetíteni a műveket, hogy a kellemes borzongás átfut a karunkon.

Július 31-én két kerékre pattannak a résztvevők és Tiszafüredtől indulva körbetekernek a Tisza-tó 67 km-es gátkoronáján. A három napnak ez a legklasszikusabb része, és a kezdetekben ez volt az első programeleme a fesztiválnak. Szokásosan minden településen megállnak, ahol különböző komolyzenei és kulturális programokkal fogadják őket. Ennek köszönhetően sosem megterhelő a táv.

Augusztus első napján, a fesztivál zárásaként a futásé és a vízé lesz a főszerep. Reggeli ébresztő edzés gyanánt Miklósa Erikával lehet lefutni 10 vagy 1 kilométert. A késő délelőtti órákban pedig csónakba szállva egy különleges perspektívából, az Abádszalóki-öböl hullámzó vízfelületéről lehet ámulattal hallgatni az előadókat.

Jegyeket a jegy.hu oldalon és a helyszínen lehet megvásárolni! További részletek a www.tiszatavifesztival.hu oldalon!

Ez lesz a 2021-es Tisza-tavi Fesztivál programja!

A fesztivál a mindenkori járványügyi szabályok betartása mellett kerül megrendezésre.
A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d