fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Szijjártó Péter: Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé vált

Befejeződött a Tisza-tó egyik legkülönlegesebb kikötőjének és strandjának a felújítása, aminek az alapjait Dr. Toth Jozsef, Tiszanána polgármestere tett le 1996-ban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a tiszanánai Álompart nevű kikötőt és strandot. Beszédében kiemelte elusmerését  Tiszanána polgármestere és valamennyi lakókája felé, hiszen a világjárvány ellenére is készek voltak fejlesztésbe fogni a településen.

Továbbá úgy vélekedett,  hogy a kikötőfejlesztés nyomán Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé vált. Meglátása szerint a nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből adódik össze, ezért a magyar gazdaság újraindításában rendkívül fontos szerepük van a vidéki közösségeknek. “Ahogy elnézem a vidék újraéledését, a magyar vidéken, a magyar kistelepüléseken a magyar közösségeken egészen biztosan nem fog múlni az ország újraindulása

A Tiszanána Dinnyéshát nevű üdülőövezete mellett található területre 25 évvel ezelőtt álmodta meg a település polgármestere a kikötőt és a strandot.

Nekünk sok pénz helyett szorgalmunk volt és apró lépésekkel haladtunk előre. Ebben pedig Tréfás Miklós szobrászművész segítségünkre volt, aki az Álompartot tervezte. Ám az elmúlt években már igencsak ráfért a felújítás és a kormány támogatásainak köszönhetően összesen  420 millió forintból újíthattuk fel a strandot és a kikötőt  – fogalmazott a megnyitón Dr. Tóth József polgármester.

A terület az MTÜ strandfejlesztési támogatásával, TOP-os forrásból, a Kisfaludy 2030-as támogatási keretnek köszönhetően újult meg.

A strand partját többek közt homokkal töltötték fel, és a medencéjét megkotorták, mobil stégrendszert helyeztek ki és felújították a hidakat is.

A kikötőt többek közt iszaptalanították, növelték a befogadóképességét és még kilátó is épült az új fogadóépületek mellett.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d