fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

A közkedvelt poroszlói szabadstrand már nem ingyenesen látogatható

Július 7. óta már csak belépőjegy váltásával látogatható a Tisza-tó korábban egyetlen ingyenes szabadstrandja, mert az elmúlt időszakban egyre több biztonsági probléma lépett fel. Görbe Róbert, a strand üzemeltetője nagyon sajnálja, de a látogatóik érdekében kellett meghozniuk ezt a döntést. A belépőjegy árát a biztonság megerősítésére fogják fordítani.

Már 20 éve üzemeltetjük a kikötőt, a strandot és a part melletti éttermet. A strand az elmúlt két évtizedben mindig ingyenes volt és ezt szerettük volna, ha ez továbbra is így marad. Miután a tó többi strandjára belépőjegyet kellett váltani, úgy a miénkre továbbra sem kellett, de sajnos az ingyenességet sokan nem becsülték meg – kezdte Görbe Róbert.

Ahogy megnövekedett a Tisza-tóra érkező látogatók száma, úgy kellett nekik és a kollégájuknak is egyre többet dolgozniuk, hiszen a több ember például több szemetet termel, többet kell utánuk takarítani és a személyzetnek a biztonsági feladatok ellátása is többlet feladatot jelentett, ezek pedig többletköltségekkel járnak, ám az igazán nagy probléma nem ez volt:

Nagyon örülünk, hogy sokan látogatnak el hozzánk, a kollégáim minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Nagyon sok illemtudó látogatónk van, akik igényesek a környezetükre és tiszteletben tartják az embertársaikat is. Csakhogy az elmúlt hetekben sokan ezt nem így gondolták: megnövekedett a lopások száma, többen nem tartották be a házirendünket és ezek miatt egyre több lett a hasonló atrocitás, volt, hogy rendőrt is kellet hívni. A jóhírünket nem szerettük volna elveszteni, nem akartunk mi lenni a „rossz strand”, ahova az ilyen esetek miatt nem tanácsos elmenni. Kerestük a megoldásokat és arra jutottunk, hogy körbe kordonozzuk a területet, belépőssé tesszük a strandot és a bevételt a biztonságra és az infrastruktúrára, a vendégek kényelmére fogjuk fordítani. A most bevezetett intézkedésekkel pedig könnyebben be tudjuk tartani az ÁNTSZ jelenlegi létszámkorlátozási szabályait – mondta el az okokat, majd hozzá tette, több család üdvözölte a bevezetett intézkedéseket.

A tó egyik legkisebb strandja a poroszlói szabadstrand, ami szintén részt vett az MTÜ által támogatott strandfejlesztésben. Görbe Róbert elmondta, nem kívánják felvenni a versenyt a tó többi strandjával, továbbra is szeretnék megtartani az itteni családias légkört, még ha ennek ilyen ára is van. Végül kiemelte, a poroszlói lakosok számára továbbra is ingyenesen látogatható a strand.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: