fbpx
kultúra Tisza-tó élmények Abádszalók Tisza-tavi hírek Karcag Összes téma Hírek Program tiszafüred

A Tisza-tó és környékén indít koncertsorozatot a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

A Nagykun Szimfonikus Nyár sorozat keretében indul koncertturnéra a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Tisza-tóhoz és környékére.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar idén nyáron először indítja el koncertsorozatát, amely során ismert nagyzenekari műveket fognak előadni több Tisza-tavi és nagykunsági településen.

A zenekar Szolnokon már évek óta tartja meg a már hagyományossá vált Parti-túra elnevezésű szabadtéri koncertsorozatát, amelyre minden alkalommal óriási az érdeklődés. Ezt, a már Szolnokon sikeres előadássorozatot hozzák el idén nyáron a Tisza-tavi térségbe Nagykun Szimfonikus Nyár néven.

Abádszalókon, Tiszafüreden, Karcagon és Berekfürdőn fog fellépni a zenekar, akik mind a négy helyszínen a Zenei kalandozás a világ körül című előadással várják a közönséget. A zenekart Izaki Maszahiro és Kanai Toshifumi fogja vezényelni.

A koncert első felében Balogh Sándor zeneszerző 50 perc alatt a Föld körül című műve fog felcsendülni, és 50 különböző ország jellegzetes, ismert zenéit mutatják be.

A koncert második felében a Mozivarázs előadásuk válogatását állítják színpadra, amely során az ismert mozifilmek, mint például a Cápa, vagy éppen a Jurassic Park betétdalait lehet majd hallani.

A Nagykun Szimfonikus Nyár utolsó állomása Berekfürdőn lesz, ahol egy óriási sikernek ígérkező produkcióval zárják a sorozatot: este 20:00-tól Dolhai Attila musical- és operetténekes fog énekelni, míg a Szolnoki Szimfonikus Zenekar pedig élőben játszik közben.

NAGYKUN SZIMFONIKUS NYÁR HELYSZÍNEK:

Abádszalók, Tisza-tó, Szabadtéri strand

 1. július 2. (péntek) 20:00
  Esőhelyszín: Abádi Benedek Művelődési Ház
  Vezényel: Kanai Toshifumi

Tiszafüred, Fő tér

 1. július 10. (szombat) 20:00
  Vezényel: Kanai Toshifumi

Karcag, Városháza előtti tér

 1. augusztus 20. (péntek) 20:00
  Vezényel: Izaki Maszahiro

Berekfürdő, Berek tér

 1. szeptember 4. (szombat) 20:00
  Műsor: Dolha Attila és a Szolnoki Szimfonikusok
  Közreműködik: Dolhai Attila
  Vezényel: Kanai Toshifumi

A műsor- és helyszínváltozás jogát fenntartják a szervezők!

 A belépés DÍJTALAN!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: