fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Már tábla is jelzi az Év Kerékpárútjának választott Tisza-tavi bringautat

Felavatták az Év Kerékpárútja címet viselő Tiszafüredet és Poroszlót összekötő kerékpárút tábláját a bringaút kezdőpontjánál, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum mellett.

Május 11-én szoros győzelemben nyerte meg az Év Kerékpárútja címet a Tiszafüredet és Poroszlót összekötő kerékpárút, amelynek a versenyét a Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub hirdetett meg.

Másfél hónappal később pedig a címmel többek közt együtt járó táblát avatták fel a kerékpárút mentén.

Mint azt beszédében Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, 2020-ban közel 100.000 kerékpáros kelt át a hídon kihelyezett számláló alatt és reméli, idén ennél is többen jönnek majd. Emlékeztetett, hogy májusban elindult a Tisza-tó expressz, ami Budapestről közvetlenül szállítja a turistákat Poroszlóra és Tiszafüredre, valamint a két, júniusban avatott,  csak vízen megközelíthető kilátók is a tó idei újdonságai közé tartoznak.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere a táblavatáson kiemelte, hogy a hídra már óriási szükség volt, hiszen nemcsak a páratlan természeti környezetet mutatja meg, hanem életeket is ment. Korábban, a híd megépülte előtt többször történt kerékpáros baleset.

F. Kovács Sandor, a térség országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a kerékpárútnak is köszönhetően egyre többen fedezik fel ezt a páratlan természeti csodát, amit a Tisza-tónál lehet megtalálni.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: