fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Lenyűgöző kisfilm készült az Ökocentrumról, akikhez kölyök vidrák érkeztek és a hódjaik luxus otthont kaptak

A gigantikus akváriumrendszeréről is ismert Tisza-tavi Ökocentrum 2021 nyarán megannyi újdonsággal várja a látogatóit és még egy lenyűgöző reklámfilmet is készítettek. Mutatjuk a részleteket!

Május 1-én újra megnyitotta kapuit a gigantikus akváriumrendszeréről ismert Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón, de az kényszerzárás alatt sem tétlenkedtek, hanem megannyi újdonságot valósítottak meg. Az újranyitást követő első időszakban túlnyomórészt diákcsoportok, osztálykirándulások népszerű helyszíne volt az intézmény, míg főleg a hétvégéken fokozatosan megjelentek az egyéni, családos érdeklődők is.

A zárva tartás időszakát az Ökocentrum karbantartással, felújítással töltötte, így megújult a park dongaútjainak, hídjainak jelentős része, felújított állapotban, új eszközökkel várja a látogatókat a park “halászati bemutatója”, de átalakulóban van a főbejárat körüli környezet is, hiszen végre elkészült a forgalmas 33-as úton átvezető gyalogátkelőhely és a hozzá tartozó járdák is. A vendégek kedvencei közé tartozó hódok új, luxus-elhelyezést kaptak egy új, medencés kifutóban a főépület mögött, s egyre bátrabban mutatkoznak a látogatóknak a nemrég érkezett fiatal vidrák is

– közölte lapunkkal Kis János, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgatója.

A Tisza-tavi Ökocentrum legnépszerűbb programjai újra várják a felfedezőket!

A látogatóközpont legérdekesebb látványossága az édesvízű óriásakvárium, melyben 30 őshonos halfaj – csukák, harcsák, pontyok, tokfélék – élnek 1 millió liter édesvízben. Közülük is kiemelkedik az igazi ritkaságnak számító viza, melynek 2 méteresre nőtt példányai méltóságteljesen úsznak át a vendégek feje fölött a víz alatti alagútnál. Itt már 5 méter a vízmélység, így az alagútban olyan érzésünk lehet, mintha “száraz lábbal búvárkodnánk”…

A szárazföldi időtöltési lehetőségeket jól kiegészítik a szomszédos Tisza-tó 127 km2 vízfelületén zajló programok: a GPS-es csónaktúrák és a menetrend szerint induló kishajós kirándulások, ezek révén testközelből ismerkedhet meg mindenki a varázslatos vadvízország szépségeivel.

Magával ragadó kisfilm készült az Ökocentrumról

A főszezonra készülve a Tisza-tavi Ökocentrum új vendégcsalogató reklámfilmet készített, melyben nem csak a látogatóközpontba, hanem Poroszlóra és a Tisza-tóhoz invitáljuk az érdeklődőket! A filmet az AGB Produkciós Iroda készítette számunkra. Hamarosan online reklámkampányt indítunk, s abban bízunk, hogy idén is sokan választják majd nyaralási, kirándulási célpontjukként Poroszlót – zárta szavait az igazgató.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: