fbpx
strand Tisza-tavi hírek Összes téma Tisza-tó fejlesztések Hírek tiszafüred

100 leonbergi kutya lepi el a hétvégén a Mancsos Pancsolót az Országos Leonbergi Találkozó keretében

A 10. Országos Leonbergi Találkozót idén Tiszafüreden, a Tisza-tó első kutyabarát fürdőhelyénél rendezik meg június 26-án. A jubileumi eseményre minden, olyan családot szeretettel várnak, akik szeretnék megismerni ezeket a békés állatokat.

A jubileumi találkozót beharangozó sajtótájékoztatón Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy június 26-án nagy örömmel várják az ország minden pontjáról érkező Leós gazdákat. Rámutatott, hogy Tiszafüreden, a szabadstrand közelében 2018. májusa óta működik a Mancsos Pancsoló. A kutyás strandolásra kiépített és hullámzástól mentes öbölben ugyanis bátran lehet úsztatni a kutyákat, a vízi járművek nem zavarják a négylábú kedvenceket. A kedvező körülményeknek és az önkormányzat állatbarát intézkedéseinek köszönhetően Tiszafüred rövid idő alatt a kutyás vízparti fürdőzés egyik meghatározó helyévé vált hazánkban, aminek már a település turizmusában is mérhetően pozitív hatása van – közölte Tiszafüred városa sajtóközleményében.

Péterfy Judit és Farkas Zsuzsanna, a jubileumi kutyás esemény szervezői elmondták, tavaly már itt tartották meg az országos találkozót, amely az akkori esős időjárás ellenére nagyon jól sikerült. Remélik, hogy egy hét múlva, szombaton már az időjárás is kegyes lesz hozzájuk. Ha így lesz, akkor közel 100 leonbergi kutyás gazda fog útra kelni az országban azért, hogy Tiszafüreden találkozzanak és eltöltsenek egy vidám, felhőtlen családi napot a Mancsos Pancsolóban.

A várossal konstruktív a kapcsolatunk és példaértékűnek tarjuk azt, hogy az önkormányzat és a település lakói közül is egyre többen fontos, társadalmi ügyként kezelik az állatvédelmet – hangsúlyozta Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatkínzás Ellen szervezet vezetője. A 127 ezres közösségi követővel rendelkező, rendkívül népszerű szervezet évről-évre részt vesz a Tisza-tó fővárosában különböző állatvédelmi programjaiban. Rendszeresen tartanak előadásokat a tiszafüredi iskolásoknak a felelős állattartás témakörében, vagy a menhelyeken élő kutyáknak, macskáknak segítenek újra szerető gazdit találni. Most sem jöttek üres kézzel a szurkolók és a Tiszafüredi Gyepmesteri Telep kisállatainak hoztak kutya-és macskaeledeleket.

A sajtótájékoztatón Ujvári Imre polgármester azt is bejelentette, hogy 4,5 millió forint értékben a közeljövőben egy modern, kutyaagility-pályát fognak kialakítani a Mancsos Pancsolónál, amely lehetővé teszi a kutyák sportolását, a kutya-gazda kapcsolat erősítését.

– közölte Tiszafüred városa sajtóközleményében.

Fotók: Tiszafüred Város Önkormányzata

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d