fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Körkép: Mutatjuk a Tisza-tavi strandok 2021-es jegyárait, szolgáltatásait!

A Tisza-tavi szabadvízű strandok idén megszépülve és megannyi kikapcsolódási lehetőséggel várják a látogatókat. Összegyűjtöttük a 2021-es jegyárakat és a strandok szolgáltatásait!

A Tisza-tavi szinte mindegyike kinyit a június 19-i hétvégén, és megannyi újdonsággal és programmal vár egész nyáron. Van, amelyekre belépőjegyet kell váltani, míg van olyan is, ami ingyenes. Összegyűjtöttük a 2021-es jegyárakat és a strandok szolgáltatásait is.

Tiszafüredi szabadvizű strand

Idén nyáron már egy új épület szolgál a strand főbejárataként, ahol elsősegélyszoba kapott helyet, továbbá mosdók, zuhanyzók és értékmegőrző szekrények is kialakításra kerültek. A büfékből kiszálló ínycsiklandozó illatok csakúgy hívogatnak. Finomságaikat az itt kialakított egységes teraszrendszer alatt lehet elfogyasztani.

A tiszafüredi strand a sportolási és kikapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően több napon át kínál programokat. Van homokfocipálya lelátóval, a sportjátékokat (tenisz, streetball, lábtenisz) is ki lehet próbálni a multifunkciós sportpályán és a fitneszparkban is le lehet mozogni a strandos lángost.

A település a gyerekes családokra is gondolt: a legkisebbek számára játszótér létesült és kizárólag számukra fenntartott mosdót, öltözőkabinokat is kialakítottak.

A homokos strand egyik leglátványosabb része az 580 négyzetméter felületű sulyomtávoltartó stégrendszer, míg a másik a felfújható vízijátszótér, amelyek megannyi mókának biztosítanak helyet. A stégrendszeren a vízből való be- és kijutást fürdőlétrák teszik lehetővé, illetve több napozóteraszt és napvitorlákat is kihelyeztek a vendégek számára. Az elemeiből két kis szigetet, valamint egy vízilabdapályát is kialakítottak. Újdonság még, hogy az egyik szigetről a másikra kötélpályás tutajon lehet átjutni.

A Tiszafüredi Szabadstrand főbejárata mellett várja a Tisza-tó fővárosába látogató vendégeket a tiszafüredi Tourinform Iroda, ahol reggeltől estig a turisták rendelkezésére állnak. Az új iroda a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával valósulhatott meg, közel 20 millió forintból.

A tiszafüredi szabadvízű strand ingyenesen látogatható!

További részletek Tiszafüred szabadstrandjának honlapján találsz!

 

Poroszlói szabadstrand

Homokos partja a gátkorona tövében található, a partja lassan mélyül, így nem kell attól tartani, hogy néhány lépés után állig elmerülünk. Ha egy család ideérkezik, annak minden tagja megtalálja a neki való elfoglaltságot.

Családoknak és baráti társaságoknak is kellemes kikapcsolódást nyújtanak a bérelhető SUP-ok, kajakok, kenuk, amivel bebarangolhatják a környéket. A legkisebbeket két szárazföldi játszótér és vízi csúszda is várja.

Ha pedig a sok strandolástól korogna a gyomor, akkor a büfé felé vehető az irány, majd azt követően a, térkövezett sétányon korzózhatunk. Az infrastruktúra szempontjából is remek választás a poroszlói strand, hiszen új a vizesblokkok, baba-mama szoba, zuhanyzók és igényes női-férfi mosdó is várja a látogatókat.

Van lehetőség kerékpárt bérelni és egy kerékpáros pihenő is várja a bringásokat.

A poroszlói szabadstrand igyenesen látogatható!

További részleteket Poroszló szabadstrandjának a Facebook oldalán találsz!

 

Tisza-tó strand, Abádszalók


Amint belépünk a kapun, először a Tisza-tó állatait formázó LED Zoo köszönt bennünket, majd innen egyből kiszúrjuk a gát tetején lévő koktélbárt. Ennek túloldalán Abádszalók már-már jelképévé vált óriás csúszdája üdvözöl. Ha a parton letáboroztunk, akkor indulhatunk csobbanni! A part homokos, lassan mélyül, így a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat. Az Abádszalóki-medence a tó vízi sportolási lehetőségeinek tárházát nyújtja. Aki szereti az extrém vízi sportokat, az kipróbálhatja a vízi banánt, fánkot, wakebordot, wakesurföt, vízisít, és a jet-skit is, vagy akár motorcsónak vontatta ejtőernyővel repülhet a magasba.

A nyugalmasabb kikapcsolódást keresőknek a hárompályás színes csúszdát, lubickolást, matracon pihenést és a mostanában oly divatos SUP-ot ajánlanánk. A vízparton is számos élményben részesülhetnek a homokfoci-, strandröplabda- és strandkézilabda-pályán, de asztaliteniszezhetnek is. A gyermekek a fák árnyékában, az új napvitorlák alatt játszhatnak a játszótéren. Családbarát strandként minden egységben külön gyermekkínálatot találnak a kis vendégek. A rengeteg program mellett, lehetőség van a kedvelt aqua zumbára és a kertmozira is.

Abádszalóki strand jegyárak:

Napi jegy (Felnőtt) – 1100 Ft
Napi jegy (Diák / Nyugdíjas) – 800 Ft
Napijegy (6 év alatt és 70 év fölött) – ingyenes
Családi jegy (2 db felnőtt, 2 db diák) – 3000 Ft
Helyi lakos szezonbérlet (Felnőtt) – 5000 Ft
Helyi lakos szezonbérlet (Diák / Nyugdíjas) – 3000 Ft

A további részleteket az abádszalóki Tisza-tó strand honlapján találod meg!

 

Kalandpart, Sarud

Az Élményfalu neve már egybeforrt Saruddal. Az itt található Kalandpart névre keresztelt strandon a vízi programok óriási tárházának lehetőségei közül választhatunk. Ha mindent szeretnénk kipróbálni, akkor több napra kell, hogy érkezzünk!

A gát tetején a Fröccsterasz kínál bennünket hűsítőkkel, amit hangulatos teraszán fogyaszthatunk el. Innen már hívogat a tó vize, és ha egy fejessel szeretnéd üdvözölni a tavat, akkor előbb hazánk legnagyobb Aquaglide vízijátszóterére kell beúsznod!

A sarudi part is homokos és a családok számára megannyi programmal készül, ilyen például az Aprajafalva pedálpark, ahol a kicsik különféle lábbal hajtós kocsikban tekerhetnek. A négylábú családtagokat sem kell otthon hagyni, hiszen az EbPart kutyastrandon hűsölhetnek.

A vízi sportok szerelmeseit az Ökoport Vízisport és Vízitúra Központ várja, ami lehetőséget biztosít szinte minden vízi sport kipróbálására, mint például a SUP-ozásra, a kajakozásra, kenuzásra, motorcsónak kölcsönzésre, vitorlázásra, és többek közt elektromos csónak/vízi robogó/dodzsem/ bérlésére is. Az Élményfalu megannyi sportprogrammal vár a nyár folyamán, melyről a közösségi médiafelületükön lehet bővebben tájékozódni.

Aki napozni szeretne vagy a gát másik oldalán lévő bisztrók valamelyikében megrendelt fogást szeretné elfogyasztani, annak ajánljuk, hogy ezt az úszóstégen tegye meg, ahol a Sarudi-medence legszebb panorámája tárul a szeme elé. A parti programok között többek közt trambulinpart, mászóbázis, buborékfoci közül is lehet választani.

Ha nem strandételre, hanem inkább különleges, helyi alapanyagokból készült fogásra vágyik, akkor térjen be az idén nyílt Sulyom Tájétterembe! Itt, az étterem névadó növényéből: a sulyomból készült fogásokat is megkóstolhatja.

Kalandpart jegyárak:

Napijegyek:
Felnőtt napi belépő: 1200 Ft / fő / nap
Gyerek*/nyugdíjas napi belépő: 600 Ft / fő / nap

Délutáni jegyek:
Felnőtt belépő (17 órától): 800 Ft / fő / délután
Gyerek/nyugdíjas belépő: (17 órától) 400 Ft / fő / délután

Hetijegyek:
Heti felnőtt jegy (7 napos): 4000 Ft/fő
Heti gyerek*/nyugdíjas jegy (7 napos): 2500 Ft/fő

Bérletek:
Szezonális felnőtt bérlet: 25.000 Ft/fő
Szezonális gyerek*/nyugdíjas bérlet: 15.000 Ft/fő

A további részleteket a sarudi Élményfalu honlapján találod meg!

 

Ring-a-tó strand, Kisköre

Mint ahogy a tó többi strandja, úgy a kiskörei is óriási átalakuláson ment keresztül és idén június 15-től már a családok, a vízi sport szerelmesei és az önfeledt kikapcsolódást keresők itt is megtalálhatják a nekik legmegfelelőbb programot. A strand és a környezetében található „élménykomplexum” a Ring-a-tó nevet kapta.

Az autóval érkezők számára parkolót alakítottak ki. A megújult recepciós- és fogadóépületek várják a betérőket, akik a legfontosabb holmijaikat az értékmegőrzőben adhatják le, miután kiléptek a vadonatúj öltözőkből.

Irány a víz! A strandolás egyik kedvenc programja a csúszdázás: a régi, már elavult csúszdát lebontották és idén egy teljesen új, modern került a helyére. Ajánljuk, hogy a lecsúszás előtt, a néhány méter magasban álljon meg mindenki egy percre és gyönyörködjön az előtte elterülő panorámában! A pici gyerekekre is gondoltak a felújítás során, hiszen számukra egy gyereköblöt hoztak létre és a nagy mellett egy kisebb csúszdát is telepítettek nekik. A vizes élmények ennyiben nem merülnek ki, hiszen a felfújható vízi játszótér a gyerekek és a felnőttek számára is mókás pillanatokat ígér, míg a vízi röplabdapálya a családi és baráti meccsek kedvelt helyszíne lehet. A strand környékét bérelhető vízibiciklikkel, kajakokkal, kenukkal és SUP-pal is fel lehet fedezni.

A plázs nem homokos, hanem füves, így a mezítláb közlekedők talpát nem égeti a nyári hőségben. A part menti fák kellemes árnyékot adnak a pihenőknek, de aki barnulni szeretne, annak ajánlott a napozóstég felé vennie az irányt, vagy akár belehuppanhat a napozóágyak egyikébe is. A kiskörei strand a családok igényeit is szem előtt tartja, hiszen baba-mama szobát és játszóteret is kialakítottak. Természetesen elsősegélynyújtó hely is megtalálható a strandon, ha egy véletlen baleset történne.

A sport szerelmeseinek is remek választás a kiskörei strand. A vízi élmények mellett a szárazföldön is ki alakítottak kikapcsolódási lehetőségeket, így röplabda-, foci-, korfball és street workout pálya is helyet kapott. Kisköre idén nyártól a kerékpáros kirándulások kiindulópontjaként is fog szolgálni, hiszen a strandon kerékpárkölcsönző- és diagnosztikai pont is elérhető lesz. Különböző bringákat lehet bérelni, többek között elektromos rásegítésűeket is.

A strandtól nem messze, az Inkubátorházban található Tourinform irodában a tó legszebb helyeire tudnak elkalauzolni a szakemberek. A kiskörei strand közvetlen közelében találhatóak a Ring-a-tó 4* Apartmanok. A 15 db komfortos mobilházakban két szoba, nappali, konyha, fürdőszoba található, melyek mindegyikéhez saját terasz, légkondicionáló és ingyenes wi-fi is tartozik.

Kiskörei strand jegyárak:

– Felnőtt 1.000 Ft
– Gyermek 6 éves korig ingyenes
– Gyermek 6-14 éves korig 500 Ft
– Kedvezményes belépő* 400 Ft
– Kiskörei lakosoknak 700 Ft
– Délutáni belépő (15 órától) 700 Ft
– 19 óra után ingyenes
További részleteket a Ring-a-tó strand honlapján találsz!

Álompart, Tiszanána

Tiszanána Álompartja idén a korábbinál is álomszerűbb lett. A Tiszanána-Dinnyésháti partszakaszon megújult a strand mellett kikötő is. A tó egyik leghangulatosabb strandján új teraszbútorok várják a látogatókat és két új épületet is felhúztak, amelyben ajándékbolt is helyet kap. Megújultak a vizesblokkok, a büféhez tartozó női és férfimosdó, illetve itt egy cseréptetővel ellátott pavilon is megépült.

A parton napozóteraszok, strandbútorok várják a pihenni vágyókat, de aki a napsugárzás elől akarna elbújni, a napernyők védelmét is élvezheti. A homokos strandon a part lassan mélyül, így a kisgyerekes családok kedvelt helye, akik a megújult játszóteret is igénybe vehetik. Felújították a vízbeugráshoz épített ugródeszkákat és a 25 négyzetméteres hajókikötőstéget is. A dinnyésháti strand területén a horgászcsónak- és a kerékpárbérlés mellett immár kajak és vízibicikli kölcsönzésére is van lehetőség.

A strandon a kis szigetekre kézikomppal lehet átjutni. Aki pedig madártávlatból szeretné szemlélni a Tiszát, az egy kis fahídon átjutva lépcsőzhet fel a néhány méter magasba. A kilátás innen, igen pazar.

Tiszanána strand jegyárak:

0-6 éves gyermek ingyenes
Diák (6-18 év): 400,-Ft/nap,  egy hetes bérlet 1 200,-Ft/hét, diák havi bérlet 2 200,-Ft/hó
Felnőtt 600,-Ft/nap
Felnőtt egy hetes bérlet 2 000,-Ft/hét
Tiszanánai lakosok (idényre) 1 700,-Ft/idény
Dinnyésháti lakosok (idényre) 5.000,-Ft/idény
Családi belépők: 2 fő felnőtt 1 fő diák – 1.200,-Ft/nap,  2 fő felnőtt 2 fő diák – 1.600,-Ft/nap, 2 fő felnőtt 3 fő diák – 2.000,-Ft/nap, 2 fő felnőtt 4 fő vagy több diák – 2.400,-Ft/nap

A további részleteket a tiszanánai strand és kikötő honlapján találod meg!

 

Tiszabábolnai strand

DCIM100MEDIADJI_0007.JPG

A Tiszabábolnai strand az egyik legszebb az összes közül, hiszen egy holtágban található, idilli környezetben. A strandnak neve is van: Szajlainak hívják a helyiek, hiszen a Szajlai Holt-Tisza vizében lehet lubickolni. A településen az aktív kikapcsolódásra, sportolásra, kerékpár-kölcsönzésre, csónakbérlésre, kenubérlésre, vezetett vízi-, kerékpár- és gyalogtúrákra, horgász-élménytúrákra, élményporta használatra is lehetősége nyílik az idelátogatónak.

A Szajlai strandon vízi játszótér, vízi röplabdapálya, strandfocipálya, gyermekmedence, játszótér, okospad fogadja az üdülőket. 2020 nyarán átadásra kerül a parkoló, a vizesblokk és itt is megnyílik a büfé, így a strandszolgáltatásokkal jobban hozzá tudnak járulni az itt üdülők, idelátogatók kényelmes, nyugodt szabadidő-eltöltéséhez.

Az idei jegyárakkal hamarosan frissítjük a cikket!

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: