fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Nem kell védettsági igazolvány a Tisza-tavi szabadvízű strandokra

A Tisza-tavi szabadvízű strandok látogatásához nem kell védettségi igazolvány, csupán a strandok helyi, egyedi járványügyi szabályait kell betartani, mint a létszámkorlátozást és a távolságtartást.

Hubai Imre, a Tisza-tavi Térségi Fejesztési Tanács elnöke közösségi média oldalán tette közzé a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a megyei tisztifőorvos által kikért állásfoglalását. Ez szerint:

Megyei tiszti főorvos asszony részemre megküldött hivatalos válasza alapján a természetes fürdőhelyek – ebben a kategóriába tartoznak a szabadstrandok is – látogatása NEM köthető koronavírus elleni védettség igazoláshoz. A fürdőhely üzemeltetője azonban – az arányosság elvének figyelembevételével – foganatosíthat szigorúbb szabályozást, és kötheti a belépést a védettségi igazolás meglétéhez.
A Tisza-tó és megyénk szabadstrandjai tehát – ellenkező rendelkezés híján – koronavírus elleni védettség igazolása nélkül is látogathatóak!

– írta az elnök.

A strandokra való belépésről minden strand közösségi média oldalán vagy a weboldalán lehet részletesen tájékozódni. Többek közt az alábi szabályokat kell betartani:

  • A természetes fürdőhelyeket lázas vagy hányásos-hasmenéses, megbetegedésben szenvedők, illetve légúti tüneteket mutatók nem látogathatják,
  • A fürdőzés után szappanos zuhanyzás javasolt,
  • A mosdók használatát követően az alapos szappanos kézmosás és a kézfertőtlenítés elengedhetetlen.

A további részleteket a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet elérni.

Kiemelt kép forrása: Tiszafüredi Város Önkormányzata

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d