fbpx
A Tisza-tó emberei Tisza-tavi szálláshelyek Összes téma

Csodás Tisza-tavi szállások: Villa Holiday, ahol rögtön otthon érzed magad!

A Tisza-tó egyik legforgalmasabb települése Poroszló, amelynek egy szűk kis utcájában található a Villa Holiday rusztikus, mégis modern épülete. A családi nyaralónak épült házba belépve már az első perctől az otthon nyugalma köszön vissza. A tulajdonosok: Bartha Kőrösi Edit és Bartha Krisztián személyesen mutatták be a házat és mesélték el saját Tisza-tavi történetüket.

Csodás Tisza-tavi szállások címmel új sorozatot indítunk oldalunkon, amelynek célja, hogy bemutassuk a Tisza-tó szálláshelyeit és azok üzemeltetőit. Sorozatunk első bemutatkozója a Villa Holiday Poroszló, akiknek az alábbi Pr cikkük az I love Tisza-tó magazinunk 2021-es tavaszi lapszámában jelent meg.

Poroszlóhoz kellően közel és kellően távol

Ahogy a főútról lekanyarodunk a Mátyás király útra, nem kell sokáig keresni a 4-es házszámot, mert egyből megleljük. A vendégház remek elhelyezkedésének köszönhetően gyalogtávon elérhető a település központja, ahol élelmiszerüzletet, pékséget, cukrászdát, éttermeket vagy éppen horgászboltot találunk, de a Tisza-tavi Ökocentrum, a kikötők és a strand is csak egy karnyújtásnyira van. Ha pedig hosszabb útra szeretnénk indulni és szükség lenne üzemanyag-utánpótlásra, akkor Poroszló szélén, a vendégháztól egy kilométernyire találjuk a benzinkutat.

Szívélyes vendéglátás

A ház udvarán megoldott a parkolás, az elektromos kaput érkezésünkkor már nyitják is a háztulajdonosok.

Bartha Kőrösi Edit és Bartha Krisztián, a Villa Holiday Poroszló tulajdonosai

Vendégeinket igyekszünk minden alkalommal személyesen köszönteni a Villa Holiday-ben. Bemutatjuk nekik a házat, váltunk néhány szót. Aranyos családok, kedves baráti társaságok szoktak érkezni, azóta is tartjuk sokukkal személyesen a kapcsolatot – mondta Edit, majd Krisztián hozzátette: – A szállást mindig úgy adjuk át, ahogy mi magunk is szeretnénk egy ilyen helyre érkezni. Sokat utazunk és a különböző szálláshelyeken megfigyeljük mi az, ami tetszik, és megpróbáljuk azt magunknál is alkalmazni. Ezek sokszor apró dolgok, de nagyon hasznosak tudnak lenni. Nem sorolnám fel ezeket, mert legyen inkább meglepetés annak, aki még nem járt nálunk!

A ház, ami családi nyaralások emlékét őrzi

A 140 négyzetméteres házba lépve először az előszobába, majd innen az amerikai konyhás nappaliba érünk. A nappali óriási, falszélességű teraszajtajának köszönhetően csodálatos kilátás nyílik a rendezett, idilli udvarra. A berendezés modern, de mégis rusztikus hatású és kellemes otthonérzet hatja át. Az egész hangulat olyan, mintha hazajöttünk volna – és ez is volt a cél. A tulajdonosok hellyel kínálnak, és beszélgetni kezdünk.

Karcagi születésű vagyok, de gyerekkoromban sok időt töltöttem itt nyári szünetekben a poroszlói rokonaimnál – kezdte Krisztián, majd folytatta – többen Fekte István: Tüskevárjához hasonlítják a tavat, amit csak megerősíteni tudok. Akkoriban a turisták számára nem volt ennyire kiépülve az infrastruktúra. Alig járt valaki a gáton és mondanom sem kell, milyen jókat játszottunk unokatestvéremmel és barátaival egész nap a természetben, szabadon. Aztán ahogy felnőttem, mindig visszavágytam és persze Editnek is megmutattam ezt a csodát, aki azonnal beleszeretett. Így történt, hogy megvásároltuk ezt a telket egy kis házikóval és annak a helyére építettük a családi nyaralónkat, amelyben mi és az öt gyerek is kényelmesen elfértünk. Szerettük volna nekik is átadni azt az élményt, hogy mennyire szuper itt gyereknek lenni. Aztán ahogy ők nagyobbak lettek, már nem töltöttünk itt olyan sok időt, így azóta a szabad időpontokat kiadjuk és ma már magunknak foglalunk szálláshelyet saját magunktól…

A házban a méretes konyha-nappali mellett három szoba, egy kis mosdóval, kétszemélyes káddal, zuhanykabinnal rendelkező fürdőszoba található. A legkevesebb foglalható napok száma a nyári időszakban négy, a többi időszakban: kettő. Ezt azért tervezték így, mert legalább ennyi időt érdemes eltölteni a tónál ahhoz, hogy megismerhessük, beleszeressünk. Az a vendég, aki először jár a Tisza-tónál, útmutatást is kap, merre érdemes kalandozni, hol lehet kellemes emlékeket gyűjteni. Számukra összeállítottak egy programfüzetet, amelyben érdekes látnivalókat, hasznos tanácsokat gyűjtöttek egy csokorba. A berendezés Edit kreativitását dicséri, aki stílustanácsadóként nemcsak a divathoz ért, hanem jó érzése van a lakberendezéshez is.

Családok számára tökéletes választás

Mivel a mi családunk nagy, ezért az volt a cél, hogy tágas tereket tudjunk teremteni, hogy mindenki kényelmesen elférjen. A ház és az udvar a mi ízlésünket tükrözi, de mindenképpen kiemelnénk a kiváló tervezőket, kivitelezőket is, akikkel együtt dolgozhattunk. Meg persze Balogh Vince bácsit, aki rengeteget segített nekünk. Az udvar nagy teraszán kipihenhetünk egy fárasztó, kirándulással teli napot vagy éppen a megsütött szalonnánkat fogyaszthatjuk el a szaletli alatt. Aki extra kényeztetésre vágyik, az a jakuzzi habjait is élvezheti egy pohár ital társaságában. Ezért is vannak műanyag, de újrahasznosítható pezsgőspoharaink, amiket ott lehet használni – mondta Krisztián.

A Villa Holiday mindezek mellett különösen baba- és gyermekbarát, még inkább családbarát. A hosszú, praktikus és mély gardrób nemcsak a vendégek ruháinak tárolását szolgálja, hanem minden érkező számára megtalálható benne társasjáték, kártya, írólap és színes ceruza is, de etetőszékkel és sámlival is készültek a gyerekeknek.

– Az udvarunk egyik legkedveltebb része az óriáshinta. Amikor építettük a házat, szerettem volna az egyik gyerekkori álmomat is viszontlátni, ami egy hatalmas hinta volt! Ezért akkorát kértem, amekkorát csak lehet csinálni. Így lett egy négyméter magas hintánk a kertben, ami minden vendégünk tetszését elnyeri – mondta Edit, majd a kert sarkában található hintára mutatott, ahonnan a kilátás a madárodúkkal felszerelt gyümölcsfákra és a nyári időszakban elhelyezett nagy trambulinra néz.

Apropó, madárodú! A Villa Holiday portája nemcsak a vendégek számára nyújt kikapcsolódást, hanem a ház előtti villanyoszlopon rendszeresen fészkelő fehér gólyáknak is, akik a napi betevő falatjaikat a kertben sétálva keresik.

A Villa Holiday egyszerre nyújt pihentető kikapcsolódást az egész család számára, de remek elhelyezkedésének köszönhetően akár gyalogosan is elérhető a természet. Ebben a kettősségben rejlik a vendégház ereje, amit a tulajdonosok nyitottsága és baráti, gondoskodó fogadtatása tesz különlegesebbé.

+1 Tipp: E-bike kölcsönzési lehetőségük is van!

A Villa Holiday Poroszló tulajdonosai elektromos rásegítésű kerékpárok bérlésébe is belevágtak idén, hogy megkönnyítsék a bringázók dolgát. Háromféle stílusú bringát lehet bérelni náluk: vagányt, angolosat és elegánsat. További részletek ide kattintva érhetőek el!

 

Cím: Poroszló, Mátyás király (korábban Úttörő) út 4.
Facebook: Villa Holiday Poroszló Hungary
Web:
 tiszato-vendeghaz.hu
E-mail: krisztianbartha001@gmail.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d