fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Főzdetúrával vár a NoPara Gyógysertár a Nyitott Főzdék Napján

A tiszafüredi NoPara Gyógysertár is csatlakozott a Nyitott Főzdék Napjához: június 5-én egésznapos programmal várják a látogatókat.

A Nyitott Főzdék Napja kezdeményezés célja, hogy a fogyasztók megismerkedjenek a környékükön működő kisüzemi sörfőzdékkel, illetve megismerjék az általuk készített sörtípusokat is. Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője elmondta, hogy minden, a programban résztvevő sörfőzde lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók bejárják az üzemet, megismerjék a sörkészítés során használt alapanyagokat, illetve megkóstolhassák a frissen készülő főzeteket is – tudatta lapunkkal a a sörmagazin főszerkesztője.

Tiszafüreden, a Nopara Gyógysertárban változatos felső- és alsóerjesztésű sörök mellett nagyszerű ételekkel is várják a látogatókat. Szombaton, erre az alkalomra készített új sörrel, egy belga saisonnal készülnek, illetve a fogyasztók megismerhetik a sörfőzde új termékcsaládját, a kétféle alkoholmentes sörüket is.

A főzde udvarán a poroszlói Füzes Sajtműhely sajtjai mellett a Lippai testvérek által készített kézműves ginje is kóstolható lesz, csakúgy, mint a szekszárdi Mészáros Pál Pincészet borai. Főzdetúrák egész nap indulnak, amelyeken a vendégek nem csak a sörfőzdét nézhetik meg, hanem megkóstolhatják annak négyféle sörét is. A sörkóstolásban megéhezett vendégeket pulled pork szendvicsekkel várják.

A Tisza-tótól egy kicsit távolabb, Törökszentmiklóson is lesz nyitva tartó sörfőzde. Az Ugar Brewery egyelőre titokban tartja, hogy pontosan milyen söröket tesznek csapra június 5-én, de több meglepetéssel is készülnek! A kertben ott lesz a Zabáljcsak foodtruckja, szóval a szuper pulled pork szendvicsek náluk is garantáltak. Ingyenes főzdetúrákat pedig 12 órától tartanak, két óránként, egészen este tízig. Azok számára, akiknek már sikerült mindent elsajátítani a kisüzemi sörfőzésről, az Ugar Brewery több kvízzel is készül, amelyekben értékes sörcsomagok találnak gazdára.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A szervezők kérik a látogatókat, hogy tartsák be a hatályos járványvédelmi intézkedéseket! A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: