fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Szombaton nyit a Tisza-tó legújabb étterme, a Sulyom Tájétterem

FRISSÍTÉS: Péntek helyett szombaton nyithat a Sulyom Tájétterem! A Tisza-tó és Sarud legújabb étterme, a Sulyom Tájétterem várja a különleges gasztronómiai élmények kedvelőit. Az étlapon természetesen a Tisza-tó védett növénye, a sulyom is helyet kap.

Kücsön Gyula, a sarudi Élményfalu ötletgazdája néhány évvel ezelőtt vásárolta meg az egykori sarudi pizzázónak az épületét, és a volt tulajdonos pedig minden segítséget felajánlott ahhoz, hogy ismét legyen egy négyévszakos étterme Sarudnak. És ez lett a Sulyom Tájétterem, ami nyitásával új színt hoz a Tisza-tavi gasztronómiába.

Különleges étlap

Az Élményfalu blogja, a Fedezd fel a Tisza-tavat! blog részletesen beszámol az étterem tudnivalóiról. A sulyom névadás megfejtéséhez nem kell sokat nyomozni, a válasz igen egyszerű: a Tisza-tó védett növénye előtt tisztelegnek ezzel és ahogy fogalmaztak, szeretnék, ha a magyar gasztronómia újra felfedezett alapanyaga Sarudhoz kötődjön.

“Feltett szándékunk, hogy a sulyomból értéket állítsunk elő Sarudon. Arra törekszünk, hogy a sulyom legyen Sarud különleges bio növénye, élelmiszer alapanyaga, jelképe és védett eredetű hungarikuma.”

– fogalmaznak.

Az étapon természetesen sulyommal, ezzel a védett növénnyel (csak az szedheti, akinek erre engedélye van) készült ételek is szerepelni fognak, emellett olyan, a tó környékére jelemző alapanyagok is a tányérunkra kerülnek, mint például a szürkemarha vagy a süllő.

“Mi egy igazi vidéki Bisztrót álmodtunk Sarudra, nem falusi konyhával. A Tisza-tó minőségi alapanyagokat termelő vállalkozóival szövetségben igyekszünk megteremteni a Tisza-tó Új ÉtelStílusát.”

– írták.

Különleges dizájn

A különlegessége mellett Komjáthy Andrea és Havadi Erik úgy álmodta meg a kiakaítását, hogy minél több természetes anyagot használjanak hozzá.

“Most, így a teraszok nyitása előtt úgy érezzük – megszületett az az étterem, amiról álmodtunk, ami elég különleges ahhoz, hogy ne a hivalkodásával, hanem természetes anyaghasználatával és tiszta egyszerű térelrendezésével büszkesége lehessen Sarudnak.”

A Tisza- tó világát idéző külső mellett az étterem belseje sem lett hétköznapi. A főépület járófelülete kézműves cementlapok egyedi mintázatán keresztül csempészi az épületbe a Sulyom- és tündérrózsamezők hangulatát.

A berendezés egy részének pedig van sarudi kötődése is, hiszen a cég vezetője -ahonnan vásárolták a bútorokat-, egykoron a sarudi kempinget vezette.

Nyitás

Április 23-tól nyithatnak a vendéglátóegységek teraszai, így a sarudi Sulyom Tájétterem aznap 12:00-kor megnyitja kapuit.

Aki szeretné megkóstolni a finomságokat, az a nyitás napján előzetes asztalfoglalással teheti meg.

 

Ha szeretnéd részletesen megismerni az étterem történetét és annak minden szegletét, vagy asztalt foglalnál, akkor kattints az alábbi linkre:

Sulyom Tájétterem – a Tisza-tó új ÉtelStílusa

Sulyom Tájétterem. Egy igényes falusi bisztró, helyi termékekre épülő konyhával. A Tisza-tó Új ÉtelStílusa. Lényege kívülről csupán sejthető. Az értékét, egyediségét benn találod… A Sulyom Tájétterem Sarud legjobb étterme. (Hiszen ma még csak ez az egy étterme van a Tisza-tó talán legszebb falujának.) Miért is kapta a Tisza-tó új étterme a Sulyom nevet?

Képek: Fedezd fel a Tisza-tavat! blog

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: