fbpx
tiszafüred Tisza-tó élmények Tisza-tavi hírek Összes téma Tisza-tó fejlesztések Hírek Program

Csodaszép lett Tiszafüred megújult főtere és annak környéke

Rendhagyó módon, online közvetítés során adták ár Tiszafüred új főterét április 9-én, pénteken, de emellett a város több területe is megújult.

Az utóbbi évek kiemelt kormányzati támogatásának és az önkormányzat átgondolt, fejlesztési stratégiájának köszönhetően Tiszafüred egy élhető kistérségi központtá vált. A Tisza-tó partján fekvő, a turisták által közkedvelt település megszépült és több szolgáltatását korszerűsítette. A közelmúltban fejeződött be Tiszafüred új főterének kialakítása, amelynek keretében nemcsak egy impozáns, fény- és hangjátékkal is felszerelt szökőkutat és egy kávézót építettek meg, hanem új zöldfelületeket alakítottak ki, illetve a Tisza-tó legnagyobb játszóterét is megvalósították a családok legnagyobb örömére. A járványhelyzet miatt a “Tiszafüred, a zöld város” projekt átadását 2021. április 9-én, nagyközönség nélkül online módon tartották meg – közölte sajtóközleményében Tiszafüred Város Önkormányzata.

Tiszafüred új főterén gyönyörű szökőkút várja a nézelődőket

A projekt összege: 551 005 277 Ft. (TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00016) A beruházás 2019. novemberében kezdődött meg és 2021. március 19-én fejeződött be.

Ennek részeként többek között megvalósult:

–           Új főtér kialakítása szökőkúttal (zenélő, világító), kör alakú épülettel, nyilvános konténermosdó felállítása, utcabútorok, kandeláberek felszerelése

–           Kiss Pál utca és Belsőfokpart utca összekötés megvalósítása akadálymentes rámpával és lifttel ellátott sétánnyal, utcabútorok, kandeláberek felszerelése

–           Belsőfokpart úton zöldségespiac kialakítása új fedett pavilonokkal

–           Városliget közpark átalakítása: korszerű játszótér, vízjátékos tó, utcabútorok, parkolók, konténermosdó, kandeláberek felszerelése

Az elmúlt évek egyre fokozódó turisztikai érdeklődését szeretné fenntartani, vagy túlszárnyalni az önkormányzat azzal a fejlesztési stratégiával, amelynek fontos állomása Tiszafüred új főterének megvalósítása. A tervek szerint a teljesen új, közösségi terület kulturális és idegenforgalmi rendezvények helyszínéül is szolgál majd. Az impozáns épületekkel szegélyezett tér központi eleme az a látványos fény és hangjátékkal is felszerelt lépcsőzetes szökőkút, amelyben egy süllyesztett víztükrű medencét is kialakítottak. A vízjáték mellett egy közel 300 m2 m alapterületű, köralakú, tetőteraszos épület is helyett kapott, amely többek között kávézóként, információs pontként is kiszolgálja majd a belvárosi rendezvényteret.

Az új főtér szalagját Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) polgármester, Varga Mihály pénzügyminiszter, Fazekas Sándor, a földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz országgyűlési képviselője és F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője vágta át.

A megszépülő belvárosban egy új piaccsarnok és egy új orvosi rendelő épület is megépült. Az új főteret a Belsőfokpart úttal egy akadálymentes rámpával és kültéri lifttel ellátott sétány köti össze.

Tiszafüred egyik legnagyobb zöldterülete, az ikonikus „Vasmaris” park is megszépült, szem előtt tartva a gyermekes családok igényeit.  A Városliget közparkban a Tisza-tó legnagyobb játszótere készült el, amely több mint 15 játékelemet tartalmaz. Az egyik dombon kilátó, vízesés és kis tó szolgálja majd a családok kikapcsolódását, a másik dombon pedig játszóelemek, például csúszdák és mászófal bővítik a szórakozási lehetőségeket. Mindezek mellett – akárcsak a főtéren – új utcabútorokat, kandelábereket is elhelyeztek, valamint nyilvános mosdókat és parkolókat is kialakítottak.

A beruházás kivitelezője a Józsa Kft. volt.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d