fbpx
Hortobágyi Nemzeti Park Összes téma Tisza-tó élmények Hortobágy

Húsvétkor is látogathatóak a HNPI tanösvényei

Húsvét hosszú hétvégéjén a járványügyi szabályok keretei között látogathatóak a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényei és fogadja látogatóit a Tiszakürti Arborétum, valamint a Cégénydányádi Kastélypark is.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényei a húsvéti hosszú hétvégén is látogathatóak lesznek a  jelenlegi járványügyi szabályok betartásával. Ezzel kapcsolatban az alábbi közleményt juttatták el részünkre, benne minden fontos tudnivalóvala hétvégére nézve:

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényei változatlanul látogathatóak nemzeti parki belépőkártya vásárlással. A jelenlegi szabályozások értelmében a belépőkártya csak online vásárolható meg.

A belépőkártya az alábbi területekre érvényes:

  • Egyek-Pusztakócsi mocsarak bemutatóterület (Nyugati Fogadó, Meggyes csárda, valamint a Kaparó csárda és Górés tanya közötti útvonalai, tanösvényei),
  • Hortobágy-halastavi tanösvény (a kisvasút jelenleg a korlátozások miatt nem üzemel, de gyalogosan bejárható)
  • Szálkahalmi tanösvény

A tanösvényeken sétálva elénk tárulkozik a hortobágyi puszta és a vizes élőhelyek növény- és állatvilága, melyek közül jelenleg a leglátványosabban a madarak figyelhetőek meg. A területek látogatása a látogatási szabályzatban foglaltak figyelembevételével történhet.

Amennyiben a látogatásukhoz bővebb ismereteket szeretnének szerezni, honlapunkon tanösvény ismertetők, és letölthető tanösvény vezető füzetek, továbbá a Hortobágy-halastavi tanösvény esetében az ingyenesen letölthető digitális tanösvény applikáció is a rendelkezésükre áll.

Mint szabadidős, szabadtéri létesítmények a Tisza-tavi Vízi Sétány (Fűzfa kikötőből megközelíthető) és a Tiszavirág Ártéri Sétaút (Szabics kikötőből megközelíthető) is fogadnak vendégeket.

A Hortobágy térségében lévő tanösvényeken kívül látogatható a Jász-Nagykun-Szolnok megyében fekvő Tiszakürti Arborétum a helyszínen megváltott belépőjeggyel és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Cégénydányádi Kastély parkja ingyenesen megtekinthető.

A fenti helyszínek mindegyikén a hatályos járványügyi szabályok betartása és a fokozott óvatosság mellett, saját felelősségre tartózkodhatnak vendégeink ügyelve a környezet, a tanösvény megóvására és hulladékmentes állapotának megőrzésére!

Egyéb létesítményeink a korlátozásoknak megfelelően zárva tartanak (HNP Látogatóközpont, Hortobágyi Vadaspark, kiállítások) valamint a Hortobágy-halastavi Kisvasút nem üzemel!

A látogatás előtt kérjük, olvassa el a további hasznos információkat összefoglaló cikkünket!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d