fbpx
Összes téma

Elkészült Tiszafüred új főtere

Elkészült Tiszafüred új főtere; a több mint félmilliárd forintos beruházás túlnyomórészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból valósult meg - közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) elmondta: a modern és esztétikus, térkövezett főtéren egy látványos, fény- és hangjátékkal is felszerelt, 227 négyzetméteres szökőkút is található, 52 négyzetméteres vízfelülettel.

Hozzátette, a beruházás során kialakítottak egy sétányt a Kiss Pál út és a Belsőfokpart út között – ezen a területen zöldségpiac létesült -, valamint egy kávézót.

A fejlesztés része volt a Városliget közpark átalakítása is, itt 1500 négyzetméteres bekerített játszóparkot építettek, utcabútorokat helyeztek el, és parkolót hoztak létre a víztorony lábánál a szakemberek.

Fotó: Fb/Ujvári Imre

A beruházás során létesült továbbá egy 200 négyzetméteres dísztó vízeséssel, egy 142 négyzetméteres főépület tetőterasszal, valamint 50 kandelábert, 16 kamerát telepítettek – sorolta a polgármester.

Ujvári Imre kiemelte: több mint kétszáz négyzetméteren jött létre új zöldfelület, több mint százhúsz fát, ezen kívül cserjéket, virágokat is ültettek.

MTI

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: