fbpx
Promó

Hogyan érdemes készülni a történelem érettségire?

Bár még úgy tűnhet, mintha rengeteg idő lenne az idei történelem érettségiig, ám az időpont vészesen közeleg. A hetek csak úgy repkednek, majd ott állunk, hogy elérkezett a május, de még mindig nem tartunk sehol a felkészülésben. Éppen ezért érdemes már időben megkezdeni a tanulást. De vajon hogyan érdemes gyakorolni az idei megmérettetésre? Ebből a cikkből minden kiderül! (Szponzorált tartalom)

Történelem érettségi 2021-ben

A nehézségek ellenére természetesen idén is lesz vizsga, amelyből egy végzős diák sem maradhat ki. Már csak pár hét, és itt a május, majd a június, amikor a szóbelire kerül sor. Hogyan lehetséges felkészülni otthon a történelem érettségire? 

Vegyük elő a korábbi évek feladatait és kezdjünk el gyakorolni. Mindegy, hogy milyen tantárgyról van szó, az előző vizsgák segítségünkre lesznek a felkészülésben. Nagy előnyük, hogy ezek mindegyikéhez kidolgozott változatok is tartoznak, így ellenőrizhetjük, mennyit is tudunk valójában.

Ha igazán komolyan szeretnénk venni a gyakorlást, akkor pedig érdemes mindent betartani, ami az érettségi szabályokat illeti. Figyeljünk oda a kidolgozásra kapott időre, a szünetekre és persze a használati eszközökre egyaránt. A kész történelem érettségi feladatsorok az Oktatási Hivatal oldalán is megtalálhatóak, megoldókulccsal együtt. 

Próbavizsgával szintén sokat tanulhatunk, hiszen ezek segítségével tesztelhetjük tudásunkat. Az interneten számos feladatsor közül válogathatunk, akár közép, akár emelt szinten is. Így mindenkinek lehetősége van további gyakorlásra. 

Hogyan készüljünk a szóbeli vizsgára?

Érdemes már most elkezdeni tanulni a szóbeli vizsgára, hiszen csak akkor lehetünk magabiztosak a tanárok előtt, ha minden tételhez tudunk mondani legalább pár mondatot. Vannak tantárgyak, amelyekből már jóval korábban felkerülnek a tételsorok, így nem lehet kifogás az idő hiánya. Legyen szó közép vagy emelt szintről, a világhálón minden megtalálható.

Az interneten számos lehetőség van különböző kurzusokon való részvételre is. A Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus például tematikus online érettségi felkészítést tartalmaz, amely több mint 100 oktatóvideóval segíti a fiatalokat. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy részt venne ezen a kurzuson, akkor megkapja az összes érettségi tétel előre kidolgozott vázlatát. Emellé komplex lexikai gyűjteményt adnak, évszámokkal, topográfiával, nevekkel és fogalmakkal egyaránt. 

 

Milyen eszközökre lesz szükségünk az érettségin?

Érdemes már időben ellenőrizni a szükséges eszközöket. A történelem vizsga során biztosan kelleni fog egy atlasz, amely üres. Tehát ne a korábbi órákra magunkkal hordott, telefirkált darabbal menjünk érettségizni, hiszen azzal könnyedén lebukhatunk az oktatók előtt. Ez azért fontos, hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjunk össze valahonnan egy könyvet, amikor már alig van időnk.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: