fbpx
Promó

A többpontos ajtózárak cseréje – mi mindenre figyeljünk?

A többpontos ajtózárak rendkívül elterjedtek. Kezdetben a fa bejárati ajtók biztonságosabbá tételére használták, majd később a műanyag ajtók már kifejezetten ilyen biztonságos zárakkal terjedtek el. Mit nyújt nekünk a többpontos ajtózár a hagyományos zárakhoz képest? (Szponzorált cikk)

A többpontos ajtózárak előnyei

A többpontos ajtózárak használatával az ajtók vetemedése elkerülhetővé válik. További előnye ezeknek a záraknak, hogy alkalmazásuk révén a hőszigetelés és a hangszigetelés is sokkal hatékonyabb lesz. A többpontos zárak ugyanakkor nagyobb biztonságot is jelentenek a betöréssel szemben, hagyományos társaikhoz képest.

Ezek nagyon fontos előnyök, de sajnos hátrányok is vannak!

A többpontos zárakkal járó hátrányok

A hátrányt elsősorban a folyamatos fejlesztések jelentik. Ez talán elsőre meglepően hangzik, hiszen a fejlődés és fejlesztés alapvetően pozitív fogalmak. S ez természetesen így is van, az remek hír, hogy egyre minőségibb és jobb, még hatékonyabb védelmet biztosító zárak készülnek, s ezekhez gyártják az új ajtókat. A gond ott kezdődik, amikor elromlik az ajtózár, de nem lehet kicserélni, mert már nem gyártanak olyan típust, olyan méretekkel, amelyek passzolnának az ajtóba… Mit tehetünk ilyenkor?

A többpontos zárcserével járó feladatok

Amennyiben ki sem tudjuk nyitni a zárat, akkor szakember segítségére is szükség lesz, hogy ezt a problémát orvosolja, de ha nyitva van, s becsukni nem tudjuk, akkor csak egy vásárlás és egy csere szükséges ahhoz, hogy az ajtónk ismét tökéletesen funkcionálhasson.

Ha elromlik a többpontos ajtózárunk, irány egy jó webáruház!

Egy széles kínálatú webáruházban, ahol segíteni is tudnak, jó eséllyel megoldódik a problémánk és sikerrel vehetjük az akadályt, a zárcsere feladatát. Ehhez nem is lesz más teendőnk, mint a megfelelő információk birtokában körülnézni a kínálatban, s ha mégis eltévednénk, érdemes gyors segítséget kérni. 

A megfelelő információkhoz több dolog is tartozik. Az egyik, amit tudnunk kell, hogy milyen gyártó gyártotta az ajtózárunkat. A gyártó neve általában a zár előlapjáról leolvasható, a nevet vagy a logót innen könnyedén megállapíthatjuk.

Ezután meg kell mérni a kilincstengely közepétől egyrészt az előlap széléig tartó távolságot, utána pedig a kulcslyuk közepéig mérhető távolságot is. Fontos azt is megmérni, hogy az ajtózár előlapjának mekkora a szélessége, mert az ajtóba az fog rendesen illeszkedni. Ezenfelül az előlap hosszának, azaz az ajtózár magasságának pontos meghatározása is szükséges. Nagyon ritkán fordul elő, de néhány többpontos ajtózárnak az előlapja nem lapos, hanem egy U alakot formáz – ha a te záradnál is ez a helyzet, akkor ezt is figyelembe kell venned a vásárlásnál.

Amennyiben nem lelhető már fel pontosan olyan többpontos ajtózár, amire szükségünk lenne, akkor segítséget kaphatunk abban, hogy olyan zárat vásárolhassunk, amelyet minimális átalakítással használni tudunk.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: