fbpx
Összes téma Hírek Tisza-tó élmények Tisza-tavi hírek

Megjelent az I love Tisza-tó magazinunk legújabb, 2021-es tavaszi lapszáma

Március 3-tól elérhető a Tisza-tó turisztikai magazinjának, az I love Tisza-tó magazinunknak a legújabb, tavaszi lapszáma megannyi túraötlettel, a tó környéki települések bemutatkozójával és a turisztikai szolgáltatók legfrissebb ajánlataival fűszerezve.

Tiszafüred városa hívta életre 2018-ban az I love Tisza-tó magazint abból a célból, hogy az összefoglalja és bemutassa a tó turizmusát az érdeklődők számára. A magazin népszerűsége az elmúlt években egyre csak nőtt: amíg kezdetben 76 oldalon jelent meg a magazin, addig mára már 120 oldalasra bővült. A magazin évente kétszer, tavasszal és nyáron jelenik meg, de a korábbi megjelenésekben található információk sem avulnak el, szinte mind aktuális a mai napig. Az I love Tisza-tó magazin korábbi lapszámait ide kattintva találod meg.

Erről olvashatsz az I love Tisza-tó magazin 2021. tavaszi lapszámában:

 • Tisza-tó jelenjéről és jövőjéről: Hubai Imrét, a Tisza-tavi Térségi Fejlesztési Tanács és a J-N-Sz megyei közgyűlés elnökét, valamint Ujvári Imrét, Tiszafüred polgármesterét kérdeztük
 • Bemutatkoznak a Tisza-tó települései: Tiszafüred, Abádszalók, Tiszanána, Tiszaderzs, Sarud, Poroszló, Egyek, Tiszabábolna, Tiszacsege, Karcag, Kunmadaras, Berekfürdő
 • Az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület az elmúlt hónapok Tisza-tavi eseményeiről, újdonságairól számolt be.
 • Megtudhatod, miért fontos és hogyan működik a kiskörei vízlépcső.
 • A Tisza-tavi Ökocentrum igazgatóját, Kis Jánost kérdeztük, hogyan vészelték át az elmúlt hónapokat a bezárás miatt és hogy milyen tervekkel tekintenek a jövőbe.
 • Bringatúra-ajánlónkban az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ajánlásával a Hortobágyi e-bike túrák csábítanak több helyszínes kirándulásra és a Tisza-tó kicsit ismeretlen szakaszát, a Tiszafüred és Tiszacsegei területet mutatjuk be.
 • A Hortobágy kevésbé ismert csodáját, az Egyek-pusztakócsi mocsarak titokzatos világáról is olvashatsz, amit túravezetővel vagy egyedül, e-book segítségével is felfedezhetsz: megismerheted a madárrepatriáló központot, a Górés tanyát és a Fekete-réti mocsarat, amit egy mini Tisza-tónak is nevezhetünk.
 • A Tisza-tó ismeretlen, titokzatos erdejét, a Tiszádi őstölgyes 200-300 éves kocsányos tölgyeit is bemutatjuk és azt, hogyan éltek itt hajdanán az emberek.
 • Abádszalók településének támogatásával két túrát is ajánlunk: az egyikben a Telekhátra kalauzolunk el, míg a másikban a Nagykunság legmagasabb pontjára, a Király-halomra. Az utóbbin -egy legenda szerint- maga Szent István is letáborozhatott, amikor az abádszalóki révnél a besenyők megtérítésén dolgozott.
 • A Tisza-tó titkokat hordozó templomairól és kápolnáiról is olvashatsz: a puszta közepén álló Szent Móricz kápolnáról, a kurgánra épület tiszaörsi temetőről és az ott található kápolnáról, a tiszaszentimrei református templomban található pecsétes téglagyűjteményről, valamint a tiszderzsi, 13. századi Domonkos-rendi templomromról.
 • Csónaktúra-ajánlónk a tiszaderzsi Kárász kikötő és a Csónaktúrák a déli Tisza-tó térségében csapata állította össze: nekik köszönhetően hat vízitúra-útvonalról olvashatsz.
 • A tiszafüredi Szabics kikötő és szabadidőpart megannyi élménnyel és kikapcsolódással vár: történelemmel, túrákkal, vízitúrkkal és pihentető programokkal!
 • A Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. rendszeres szerzője a magazinunknak, akik most bemutatják a tó horgászati lehetőségeit.
 • Bemutatjuk azokat a madarakat, akikkel gyakran találkozhatsz a kirándulásod során, de mellettük a vízi világot képviselő két halat is részletesebben megismerhetsz – utóbbiban a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. segédkezett szakmai tapasztalatával.
 • Bemutatjuk Tiszadüred, Tiszaderzs, Abádszalók, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló azon helyeit, ahol elvonulhatsz a világ zajáról, de mégis egy karnyújtásnyira lehetsz a civilizációhoz!
 • Az idei nyár egyik fénypontjáról, az országossá fejlődő Tisza-tavi Fesztiválról is olvashatsz, tudniillik a Velencei-tavon és a Balatonon is találkozhatsz a koncepcióval a jövőben.
 • Berényi László által írt Nánai vadvirágok című könyvét ajánljuk a kirándulásodhoz, amelyben megismerheted Tiszanána múltját, legendáit és a múltszázadi mindennapi életét.
 • A Villa Holiday Poroszló varázsaltos vendégházát mindenképp érdemes kipróbálnod, hiszen belépve olyan érzésed támad, mintha haza mentél volna!
 • Bemutatjuk a Tisza-tó jelenleg működő hat kilátóját és a jövőben megépülő háromról pedig a nyári lapszámban olvashatsz.
 • Kövér Gábor szokásos receptajánlója sem maradhat ki: most medvehagymás, burgonyás nudlit ajánl zöldfűszeres csirkemellel és desszertként pedig rácsos almás pitét
 • Mindezt pedig a Tisza-tó turisztikai szolgáltatóinak ajánlataival fűszerezzük, akiket szívből ajánlunk, hiszen remek szakemberek, akikre nyugodtan rábízhatjátok magatokat a kirándulásotok során. Náluk megtalálhatod a magazint is.

Hogyan juthatsz hozzá?

A Tisza-tó környékén ingyenesen érhető el a benne szereplő partnereknél. Az ország minden hírlapárusító helyén is elérhető 790Ft-os áron – mivel oda ingyenesen nem lehet terjeszteni és ezzel is vannak költségek, ezért határoztuk meg ezt a jelképes árat. A magazinunkat közvetlenül tőlünk is megrendelheted ugyanezen az áron, ami tartalmazza a postázási költséget. Ha szeretnéd, akkor akár elő is fizethetsz a magazinra, hogy mindig nálad lehessen a legfrissebb lapszám. Az igényedet jelezd felénk, ehhez vedd fel velünk a kapcsolatot itt. Ha pedig online szeretnéd elolvasni, akkor kattints ide!

A Tisza-tó környékén itt találod meg:

TISZAFÜRED

Tiszafüred Város Önkormányzata – Tiszafüred, Fő u. 1.
Szabics kikötő – Tiszaörvény, a Mohári út legvégén, a gáton balra
Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft – Tiszafüred, 1442/50 helyrajzi szám
Tisza-tavi Kerékpáros Centrum
Patkós Csárda – Tiszafüredről Egyek felé a 33-as főúton
Villa Lenka – Tiszafüred, Poroszlói út 7.
Albatrosz kikötő – Tiszafüred, Szabadstrandtól nem messze
Hotel Hableány – Tiszafüred, Hunyadi út 2.
Otthon Centrum- Tiszafüred, Piac tér 7.
Tourinform Iroda- Tiszafüred, Fürdő utca 29.
Patkós Motel- Tiszafüred, 33-as főút egyeki elágazás
Dieter’s Camping- Tiszafüred, Fürdő út 9.
Nemzeti Étterem – Tiszafüred, Fő u. 8.
Tisza-tói Tüzép-telep és Fészek Áruház- Tiszafüred, Rét út 10.
Csónakázás a Tisza-tavon, tiszafüredi indulással- Tiszafüred, Kistisza út 1. ( Városi kikötő)
Fapuma Street Food- Tiszafüred, Húszöles út 24/D
Józsa Kft.- Tiszafüred, Igari út 61.
Membránvill – Villamossági Szaküzlet- Tiszafüred, Petőfi út 1.

POROSZLÓ

Lepkés Vendégház – Poroszló, Kossuth Lajos út 14
Tisza-tavi Ökocentrum – Poroszló, Kossuth Lajos út 41
Sarokház Cukrászda – Poroszló, Fő út 20.
Tisza-tavi Hajózási Kft. – a Tisza-tavi Ökocentrum mögött
Piros ponty Panzió- Poroszló, Fő u. 39.
Hattyú Apartman- Poroszló, Sarudi út 17.
Madárpart pihenő- Poroszló, Üdülősor 12.
Füzes Sajtműhely – Poroszló József Attila út 1.
Villa Holiday Poroszló – Poroszló, Mátyás király út 5.

SARUD

Élményfalu, a Tisza-tó Kalandközpontja – a sarudi gát
Sarud önkormányzat – Sarud, Kossuth út 93
Sulyom Tájétterem- Sarud, Kossuth út 2.

ABÁDSZALÓK

Tourinform – Abádszalók, Deák Ferenc út 1.
Abádi kikötő – Abádszalók, Abádi-gátfeljáró
Egy csepp Tisza-tó sulyomcsokoládé – Abádszalók, Őszike út 2.
Szalók Yacht Klub – Abádszalók, Attila-öböl
Lilaakác Kisvendéglő- Abádszalók, Blaha Lujza tér 3.
Borostyán Apartmanház-  Abádszalók, Szivárvány út 25.
aQuarium Étterem és Vendégház- Abádszalók, Deák F. u. 1.
Szalóki Szolgáltató Kft. – Abádszalók, József Attila krt. 59/4
Pecás büfé és Rock café- Abádszalók, József Attila körút 59.

TISZASZŐLŐS

Tisza – Tavirózsa Vendégház- Tiszaszőlős, Jókai út 11.

TISZADERZS

Csónaktúrák a déli Tisza-tó térségében – Tiszaderzs, kikötő
Hatvani Dániel Könyvtár – Tiszaderzs, Fő út 20.
Katica Fagyiző és Büfé – Tiszaderzs, Fő út 10.
Horgász és eledel bolt- Tiszaderzs, Fő u. 10.
Horgász büfé- Tiszaderzs, II. belterület 1558. hrsz.
Tisza Lodge- Tiszaderzs, Ady Endre út 16.
Kárász Vendégház- Tiszaderzs, Fő út 15.
Kárász kikötő- Tiszaderzs- Tiszapart

TISZABÁBOLNA

Élményporta és Konferencia Központ-Tiszabábolna, Fő u. 90
Kérész Vendégház- Tiszabábolna, Fő út 47.

TISZANÁNA

Fekete István Könyvtár– Tiszanána, Fő u. 159.

KISKÖRE

Fahalacska Horgászbolt- Kisköre, Széchenyi István út 27/b
Tourinform iroda

BEREKFÜRDŐ

Berekfürdő Gyógy- és Strandfürdő- Berekfürdő, Berek tér 11.
Tourinform -Berekfürdő, Fürdő u. 2.
Park Étterem- Berekfürdő, Berek tér 12.
Nimród Bioszálloda és biobolt – Berekfürdő, Bajcsy-Zsilinszky utca 4.

TOVÁBBI TELEPÜLÉSEK

Kunmadaras önkormányzat
Tiszadorogma önkormányzat
Dorogma Vendégház – Tiszadorogma, Rév út 40.
Egyek önkormányzat

Kövesd az I love Tisza-tó magazinunkat Facebookon is, hogy ne maradj le a legfrissebb programokról és újdonságokról, valamint csatlakozz a legnagyobb létszámú Tisza-tavi csoportba, a Tisza-tó fórumba, ahol ajánlást kérdehetsz és adhatsz a tóra érkező tagoknak.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d