fbpx
hirdetés Promó

Páraelszívó átlagon felüli magassághoz

Manapság minden konyhában nélkülözhetetlen elektronikai cikk a páraelszívó. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy nem mindenki számára kényelmes így a főzés. Az átlagnál magasabb emberek számára zavaróak a megszokott magasságban elhelyezett páraelszívók. Legalábbis a falra merőlegesen felszerelt modellek. Erre a problémára kínálnak megoldást a fali páraelszívók. (Hirdetés)

Ezért kell a konyhába páraelszívó

Felmerülhet a kérdés, hogy ha zavaró a magas emberek számára az elszívó, akkor egyszerűen ne szereljék azt be a konyhába. Azonban több szempontból sem előnyös, ha nincs elszívónk. Egyrészt a sütés-főzés közben keletkező szagok zavaróak lehetnek. Senki nem örül, ha az előszobában felakasztott kabátjának olajszaga lesz a sült krumplitól. 

A másik, talán még fontosabb érv a páraelszívó mellett a páratartalom megfelelő szinten tartása. Főzés közben a párolgó víz a levegőbe kerül, amit ha nem vezetünk ki, penészedést is okozhat.

 

A páraelszívó ideális magassága

A páraelszívók legelterjedtebb modelljei a falhoz képest kilencven fokban vannak felszerelve. Az elszívókat általában körülbelül hetven centiméterrel a tűzhely fölé rögzítik a szakemberek. Ez azonban a 180 centiméternél magasabb emberek számára abszolút nem komfortos. Ha nem akarják beverni a fejüket, akkor kényelmetlenül meg kell görnyedniük. 

Ezt a testhelyzetet nem egészséges huzamosabb ideig fenntartani. Nem is nagyon lehet, mert igazán kellemetlen. Mi lehet a megoldás az átlagnál magasabb emberek számára? A fali páraelszívóval ők is szabadon és magukat jól érezve alkothatnak a konyhában.

A fali páraelszívó előnyei

Bizonyára a gyártók is felismerték a magasabb személyek problémáit a klasszikus páraelszívók esetén. Ugyanis a piacon kínált fali páraelszívók abszolút megoldják a kérdést. Ezek az elszívók sokkal kisebb szögben, szinte a fallal párhuzamosan kerülnek rögzítésre. 

Az alsó élük hozzáér a falhoz, a felső élük azonban egy kicsit előrébb áll. Az átlagmagasságot meghaladó emberek számára így teljesen szabad marad a tűzhely fölötti hely. Így kényelmesen tudnak sütni-főzni anélkül, hogy össze kellene görnyedniük. Mi sem bizonyítja jobban a fali páraelszívók létjogosultságát, mint az egyre növekvő népszerűségük.

 

Elica páraelszívók

Az egyik legkeresettebb fali páraelszívó az Elica SHIRE BL/A/60-as modell, mely három fokozattal rendelkezik. Ez a dizájnos, fekete páraelszívó praktikus és szép kiegészítője a konyhának. Vezérlése érintésérzékelő felületen történik, ami igazán modern megoldás. A LED világítása is formabontó, akár éjszakai fényként is megállja a helyét. 

Az elszívó könnyen tisztítható, és fekete felületen kevésbé feltűnőek a főzés nyomai is. Ezek az igazán trendi konyhai gépek tökéletes kényelmet adnak a konyhában. Nem kell magasnak lennünk ahhoz, hogy ezt a dekoratív páraelszívót válasszuk. Azonban tény, hogy száznyolcvan centiméter fölött is igazán komfortos megoldás.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: