fbpx
Összes téma Kiskörei Vízlépcső KÖTIVIZIG

Ennyibe kerül idén a Tisza-tavi gátjárási engedély

A gátjárási engedélyként ismert Tisza-tavi töltéshasználati hozzájárulás ára idén az alábbiak szerint alakul és mutatjuk, hol kapható!

A Tisza-tó gátjára autóval csak akkor lehet felhajtani, ha megváltjuk hozzá a töltéshasználati engedélyt. Az engedélyeket szinte minden település horgászboltjában és a gátőrházaknál meg lehet váltani, és ha csak egy napra igényelnénk, akkor az csupán néhány száz forint. A gátjárási engedélyeket árusító helyek listáját és a nyitva tartásukról készült lista itt érhető el. Az engedély általában – helyenként korlátozással – a KÖTIVIZIG kezelésében lévő védtöltéseire, továbbá a Tisza-tó területét övező védtöltésre érvényes. A gáton maximum 40 km/h-s sebességgel lehet haladni, és a töltésen közlekedő kerékpárosok részére a gépkocsival elsőbbséget kell biztosítani, szól a szabály, aminek további részleteit itt lehet elolvasni.

2021-ben:

A “kék” típusú engedély az egész Tisza-tó területére szól. Ennek díjai:

  • Napi: 330Ft
  • Heti: 1.000Ft
  • Éves: 5.700Ft
  • Kedvezményes: 2.850Ft/év

Az engedély a Tisza-tó bal partján Kisköre – Abádszalók* – Tiszaderzs – Tiszaszőlős – Tiszafüred –Tiszabábolna 440 fkm a kialakított töltéskapuk között a települések felőli megközelítéssel, illetve a jobb partján Kisköre* – Tiszanána – Sarud – Poroszló – Tiszabábolna 440 fkm között érvényes.

* lezárt terület: Kisköre: Tisza jp: 135+399 – 135+858; Abádszalók: Tisza bp: 147+000 –147+800

A “sárga” típusú engedély a KÖTIVIZIG területére szól. Ennek díjai:

  • Napi: 300Ft
  • Heti: 950Ft
  • Éves: 5.200Ft
  • Kedvezményes: 2.600Ft

A sárga színű engedélyt a Tisza kiskörei szakasza alatti, a KÖTIVIZIG által kezelt területeken lehet használni, erről részletesebben az igazgatóság honlapján lehet olvasni.

A töltéshozzájárulási engedélyről bővebben a KÖTIVIZIG oldalán lehet tájékozódni.

Bringával tekernél a gáton? Akkor az alábbi szabályokat kell betartanod!

Ezeket a közlekedési szabályokat kell betartanod, ha a Tisza-tó gátján tekersz

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: