fbpx
Kiskörei Vízlépcső KÖTIVIZIG Összes téma

Légi felvételekkel | Magasabb téli vízszintre állították be a Tisza-tavat

December 11-től visszatért a Tisza-tóba a magasabb vízszint, amit egészen tavaszig fog tartani a KÖTIVIZIG.
A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság december 11-én beállította a Tisza-tó téli vízszintjét. A továbbiakban – a tavaszi feltöltés kezdetéig – a vízállás a Kisköre-felső vízmércén mért 620-10 centiméter lesz – közölte az igazgatóság a honlapján.
A tározó téliesítése idén is két ütemben történt meg. Első lépésben – november 4-től 24-ig – az üzemeltető KÖTIVIZIG a Kisköre-felső vízmércén mért 725±5 centiméteres vízállásról 565+10 centiméterre csökkentette a vízszintet a halászati hasznosító Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft-vel közösen kidolgozott monitoring terv alapján. Ezt az alacsonyabb téli vízszintet november 30-ig tartotta az igazgatóság.
Ezt követően, másnap kezdődött el a vízszintemelés. A napi 5 cm-es ütemű duzzasztás eredményeként december 11-re érte el a tározó a 620-10 cm-es magasabb téli vízállást, amit egészen a tavaszi feltöltés időpontjáig tart fenn a vízügy.
Fotók: Tóth Gábor, KÖTIVIZIG
Miért van szükség az alacsonyabb és a magasabb téli vízszintre?

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: