fbpx
hirdetés Promó

Ön tudja, mi az a damaszkuszi penge?

Aki nem vágóeszközök készítőjeként dolgozik, illetve nincs oda a szivarozásért sem, annak kevés esélye van rá, hogy az említett penge neve ismerősen cseng. Pedig a damaszkuszi penge méltán híres, ráadásul rengeteg különféle módon felhasználható. A füstölgők számára igazán fontos a megbízható penge, a következőkben pedig azt is eláruljuk, miért. Ha Ön még a kezdő, tapasztalatlan szivarosok közé sorolja magát, akkor kifejezetten ajánljuk sorainkat! (Szponzorált cikk)

Tulajdonképpen mi is az a damaszkuszi penge?

A damaszkuszi penge egészen különleges. Nem csupán a pengét nevezzük így, de magát az acélt is, amelyből készül. Nem véletlenül olyan híres, előállításának menete egészen eltér a megszokottól. A damaszkuszi penge úgy készül, hogy egymásra helyeznek megannyi csavart és acélrudat, majd ezeket összekovácsolják. 

Az elkészült penge nem egyszerűen színes, az egymásra tett rétegek miatt ugyanis minden darabra különböző minta kerül. Milyen mintákat kaphatnak? Örvény, esőcsepp és felhős rajzolatot is találhatunk belőlük.

A damaszkuszi pengét nem véletlenül szeretik annyian felhasználni. Alapanyaga és elkészítése miatt egészen szilárd, ám rugalmas, így nagyon sok különböző eszköz készítésekor fel lehet használni.

Vajon honnan ered a neve?

Sokan gondolhatják, hogy azért “damaszkuszi” a penge, mert így hívják a települést, ahonnan származik az acél, amelyből készül. Ez azonban nem egészen igaz. Az indiai grandiózus széntartalmú vasércet Damaszkuszban dolgozzák fel. Hogy mióta van jelen közöttünk ez a penge? Erről pontos dokumentumok állnak a tudósok fiókjaiban, damaszkuszi pengét már a keresztes hadjáratok alatt is használtak. Ez azt jelenti, hogy az emberek már majdnem egy évezrede vehetik igénybe ezt a típust.

A damaszkuszi penge a szivarosok számára is nagyon fontos!

A rugalmas, ám szilárd penge nagyon jól jöhet szivarvágók készítése során. Aki vett már élete során szivart a kezébe, az tudhatja, hogy ezeknek a meggyújtása akkor könnyű, ha szépen van megvágva. Nos, ehhez azonban szükség van egy megbízható szivarvágóra! A damaszkuszi darabok igencsak különlegesek, és szerencsére megannyi márka szereti felhasználni a gyártás során.

Hogyan válasszon szivarvágót?

Mivel a szivarvágó egy olyan eszköz, amely meghatározza a szivarozás élményét, így mi azt tanácsoljuk, ezt szerezze be a megannyi különböző típus közül – ék, asztali, guillotine, dupla pengés, olló, kombinált – azt, amely már ránézésre is a legegyszerűbben használhatónak tűnik!

Mindenkihez más szivargávó illik, általában az szokott beválni, amely természetesen áll az ember kezében. Természetesen ahhoz, hogy a szivarozás élménye tökéletes lehessen, arra is szükség van, hogy a szivargyújtó és a humidor – amely tökéletes körülményeket biztosít a szivarok számára – is megbízható és megfelelő legyen!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: