fbpx
Promó

A bőroldó folyadék és hatásai

A francia manikűr már az előkészítésében is különbözik bármelyik másik manikűrtől, nem csak jellegzetes színeiben, amiket mindenhol ismernek. Ebben a körömágyra tapadt bőrt is máshogy távolítjuk el, mint máskor. Ismerjük meg közelebbről a bőroldó folyadékot! (Hirdetés)

Mielőtt manikűröznénk, jó tudni…

A bőroldó folyadék bár roppant hasznos, de nem egy univerzális csodaszer. Tehát nem alkalmazható minden bőrön, mert ez csak a körömlemezre tapadt bőrréteget hozza le. Arra is fokozott figyelmet kell fektetni, hogy mivel kárt okozhat a körmeinknek, így csak kellő óvatossággal alkalmazható. Főként azért lehet káros, mivel a körmünk nem egységes, hanem sokféle részből épül fel, így károsíthatja az érzékenyebb felületeket. 

A körmünk pH-ja alapvetően 4,5 és 6 közé tehető, ami egy enyhén savas közeg. Ha túlságosan eltolódik a savas irányba, vagy éppen egy kifejezetten lúgos anyaggal érintkezik, akkor könnyen felborul a stabilitása. De akkor vajon hogyan érdemes alkalmazni?

Miért fontos a szaruréteg védelme?

Ez a réteg a testünk egyik legfontosabb vízleadást gátló rétege, így ha károsodik, akkor az nagy mennyiségű vizet von el a szervezettől. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a bőrfeltolás után alapos kezelésen essen át a köröm és annak közvetlen környezete, mert ha ez nincs meg, akkor az száraz és repedezett bőrhöz vezet. 

A bőroldó folyadékoknak többféle variációja létezik, azaz van lúgos és savas kémhatású is. Ezeket csak a meghatározott ideig szabad a körmön és annak környezetén hagyni, mivel ha nem ügyelünk az időre, akkor mind a kettő károsodást okozhat a körmön és a körömre tapadt bőrön. 

Az előkészítő folyadék alkalmazása roppant egyszerű, mivel elég csak felkenni a körömre nőtt bőrre, majd rajta hagyni, míg szükséges. Savas kémhatású esetén ez 5-6 perc, míg lúgosnál 2-3. Azt is tudni kell, hogy a savas kémhatású nem mindig hoz azonnali eredményt, így van, hogy több napig kell alkalmazni. 

A bőroldó használata után a legegyszerűbb mód az eltávolításra, ha szappanos vízzel alaposan lemossuk azt, és ezáltal semlegesítjük a savas hatást. 

Lúgos bőroldó esetében ellenben szinte azonnali a hatás, és nem elég, ha csak lemossuk a hatóanyagot szappannal vagy csak vízzel. Ilyenkor töröljük szárazra a kezelt területet, majd alkalmazzunk savas kémhatású bőrápolót.

Mindkét bőroldó esetében fokozott körültekintéssel kell eljárni, hiszen egyiknél sem komfortos, ha sokáig marad a bőrön a folyadék. Éppen ezért mindig alaposan ellenőrizzük az időt és a lemosás után a kezelt részt, hiszen egy kis maradék is roppant kellemetlen tüneteket okozhat.

Ha még nem vásároltál bőroldó folyadékot, akkor nézz körül a StudioFlash kínálatában, és válogass a számodra megfelelő darabok közül!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: