fbpx
Promó

Szilikonok és tömítőanyagok, vagyis a ragasztás korszerű kellékei

Amikor a tartós és minőségi hőszigetelés kivitelezése során a ragasztás megvalósítása a cél, akkor a különféle szilikonok és tömítőanyagok jelentősége is felértékelődik. Nem beszélve a minél hatékonyabb alkalmazásukat elősegítő kellékekről. (Hirdetés)

Úgyhogy nem volt kérdés, hogy külön bejegyzésben foglalkozunk ezekkel az eszközökkel. Igyekszünk minél inkább megvilágítani, hogy milyen feladatokhoz tudjuk őket alkalmazni, és milyen előnyök származhatnak a használatukból.

Magas minőséget képviselő ragasztóanyagok a tartós eredményekért

Mit mondhatunk el manapság egy valóban jó minőséget képviselő ragasztóról? Mindenképp lehessen alkalmazni beltéren és kültéren, legyen színtelen, no és persze tapadjon minél erősebben. Szintén nagy előny, ha többféle felületen is eredményesen tudjuk használni.

Vagyis egy jó ragasztót bátran használhatunk a legtöbb építőipari anyaghoz, úgymint a fához, betonhoz, téglához vagy bármilyen vakolathoz. Ezáltal igény szerint a különféle lécek, műanyagtáblák és panelek ragasztását könnyedén meg tudjuk oldani, köztük a PVC és a faanyagok ragasztását is.

Mindezek mellett optimális esetben a gipsz és poliuretán kazetták, rozetták, mennyezeti párkányok ragasztása sem jelenthet problémát, ahogy a hő- és hangszigetelések hatékony rögzítése sem.

Szilikon, ami elősegíti a sokoldalú felhasználást

A szilikon esetében is jogos elvárás lehet a sokoldalú felhasználás lehetősége, mégpedig a rugalmasság és a tartós végeredmény mellett. De ugyanúgy nem hátrány, ha a szilikon beltéren és kültéren is minőségi végeredményt ígér.

Természetesen a sokoldalú felhasználás lehetősége is nagy súllyal esik latba. Azért is érdemes tehát minőségi szilikon mellett letenni a voksunkat, mert így a különféle hézagok tömítése könnyedén megoldható lesz az építőipari munkák kivitelezésekor.

De az univerzális szilikon ezenfelül jó szolgálatot tehet az ajtó- és ablakkeretek tömítésénél vagy például a purhabok napfénytől való védelme céljából.

Egy igazán hasznos kellék, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a szilikon alkalmazása

A minőségi és univerzális szilikon jelentőségéről már beszéltünk a fentiekben. Nem került viszont szóba az, hogy miként is juttatjuk majd a szilikont a célterületre. Pontosan ebben jelent óriási segítséget a praktikus szilikonpisztoly, az egyébként roppant népszerű kellék.

Maga az eszköz egyébként nem más, mint egy ergonomikus kialakítású, porszórt alumínium öntvény fogantyú. Pontosan úgy alakították ki, hogy kompatibilis legyen a szilikonpatronnal, és elősegítse a minél egyszerűbb felhasználást.

Sőt, a korszerű szilikonkinyomók akár többféle méretű szilikonpatronokkal együtt is alkalmazhatók. Ennek köszönhetően rengeteg időt és energiát tudunk megspórolni a munka során, nem beszélve a sokkal precízebb és minőségibb végeredmény eléréséről.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: