fbpx
Promó

Szerezze be Ön is a legideálisabb és legköltséghatékonyabb építőanyagot!

Napjainkban nem csak az északi országokban örvendenek hatalmas népszerűségnek a könnyűszerkezetes házak, de hazánkban is teret hódítanak, hiszen egyszerűen, gyorsan és olcsón fel lehet húzni az ilyen jellegű házakat, teljes mértékben az igényeire szabva. Mindehhez egy nélkülözhetetlen alapanyagra van szüksége, a sokak által ismert és szeretett OSB lapra. Igényeihez és terveihez mérten azonban érdemes utánanéznie típusainak annak érdekében, hogy a legideálisabbat tudja kiválasztani, és megépülhessen álmai otthona. (Hirdetés)

Mi az az OSB lap?

Az OSB mozaikszó az angol eredetű Oriented Strand Board kifejezésből származik, ami szabad fordításban annyit tesz, hogy irányított szálelrendezésű lap. Így összességében elmondható, hogy a megnevezésével az anyag szerkezetére utalnak. Egyedi tulajdonságainak és sokoldalú felhasználhatóságának hála nem csak az építőiparban, de bútorgyártás során, sőt még belsőépítészeti megoldások létrehozására is alkalmazzák. 

Mindezen felül pedig az előzőekben is említett könnyűszerkezetes ház legjelentősebb alapanyagaként is szolgál. Kifejezetten strapabíró stabil anyagszerkezetének hála, olcsón beszerezhető, valamint ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Hazánkban azonban mégsem nyerte még el az emberek bizalmát, és még mindig sokan kétellyel fogadják az OSB lapokból készült házak rendelését, mivel túl egyszerűnek, túl olcsónak és szépnek gondolják ahhoz, hogy igaz legyen. 

Az OSB lap előnyei

Azonban az OSB lapoknak számos előnyük van, amelynek köszönhetően megbízhatóságuk is növekszik. Mindamellett, hogy kifejezetten dekoratívak, sokoldalúan felhasználhatók: szinte mindent el lehet készíteni belőlük, amennyiben a megfelelő típusát választja. Előkészítés alkalmával csiszolhatók, mindezek után könnyen lefesthetők. Anyaguk víztaszító, így mérsékelten, de vízállónak számítanak.

Vastagság szempontjából számos típus közül válogathat, létezik 6, 8, 10, 12, 15, 18 és 22 milliméteres változat is. A legtöbb építőanyaggal szemben az OSB lap első osztályú környezetvédelmi besorolással büszkélkedhet, mivel nagyon kis százalékban tartalmaz csak ragasztóanyagot.

Amennyiben Ön is szeretne olcsón, de mégis jó minőségű alapanyagokból házat, kerti bútort, szaunát, kerti kis házat vagy falakat felépíteni, akkor keresse fel az OSB Futár weboldalát, ahol mindamellett, hogy többet megtudhat az OSB egyediségéről, be is szerezheti az Önnek legmegfelelőbbet. 

Az OSB lapoknak több fajtája is létezik, amely más és más felhasználásra felel meg. Az OSB 2-es lap elsősorban a belső terek burkolására hivatott, leginkább száraz és beltéri helyeken alkalmazható. Ezzel szemben az OSB-3-as lap már nedves környezetben is bátran használható, legyen szó kerti házról vagy szaunáról, mindkét esetben helytáll. Az OSB 4-es lap kifejezetten nagy szilárdsággal rendelkezik, így építőelemként funkcionál.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: