fbpx
Promó

Lásson úgy a leendő munkáltatód, ahogy eddig még nem láthattak

Te is bizonyára tudod, hogy egy önéletrajz benyújtása közel sem garancia semmire egy állás kapcsán. A legtöbb (jó, vonzó) állásra óriási a túljelentkezés. Így nem csak arra kell készülnöd, hogy az interjún jó legyél, azzal is számolnod kell, hogy odáig el sem jutsz. Az önéletrajzodnak általában 5-10 másodperce van arra, hogy meggyőzze a HR szakembert arról, hogy téged érdemes behívnia interjúra. Ez őrült kevés idő. Ha nincs egy jó önéletrajzod, akkor gyakorlatilag esélytelen vagy bármilyen állásra. Szerencsére ma már vannak olyan önéletrajzok is, melyek elrugaszkodnak a hagyományos önéletrajzok kereteitől, így szabadabban, gyakorlatiasabban mutathatod be magad. (Hirdetés)

Önéletrajz 2.0

Az önéletrajznak gyakorlatilag egy marketinganyagnak kell lennie, mely elad téged a leendő munkáltatódnak. Ezért fontos, hogy a legfontosabb infók benne legyenek rólad. Megtudják, hogy milyen vagy, milyen szakmai tudásod van, és milyen képességekkel, milyen személyiségjegyekkel rendelkezel.

De vajon alkalmas erre egy hagyományos önéletrajz? Szerintem csak részben. Viszont sok, igazából nem releváns információval is tele van az önéletrajzunk, ami elveheti a fókuszt rólunk és a tudásunkról. A Self-branding profilt ezért alkották, hogy rajtad maradjon a fókusz, és minél teljes körűbb képet kapjon rólad a leendő munkáltatód. A DreamJo.bs megalkotott egy önéletrajzot, amiben semmi sallang sincs, csak a lényegi, fontos információk mind szakmai, mind emberi oldalról.

Előnyök a Self-branding profilban

Eddig nem volt lehetőséged, hogy valóban olyan információkat domboríts ki magadról, amik egyedivé és értékessé tesznek a munkaerőpiacon. A képességeidet és tulajdonságaidat is úgy tálalhatod, hogy az könnyen emészthető, azonnal látható legyen a munkáltatók számára.

Fontos megemlíteni, hogy a DreamJo.bs csapata sok felmérést szokott készíteni, melyek eredményeit beépítették a Self-branding profilba. Többek között 1.500 partnercég véleményét is beépítették, így garantáltan olyan infókat tudsz megadni a felületen, amire a cégek kíváncsiak.

További előnye a Self-branding profilnak, hogy ha kikerested az állások és cégek közül azokat, amelyek számodra relevánsak, egyetlen kattintással jelentkezhetsz. Nem kell feleslegesen időt töltened e-mail-írással, fájlok csatolásával és hasonlóan felesleges dolgokkal. Gördülékennyé válik a teljes jelentkezési folyamat.

 

A Self-branding profil a gyakorlatban

Röviden három fő részből áll a profil, ezeket a részeket kell kitöltened: amit tudsz, amit keresel és a rólad szóló érdekességek. Mindenképp nézz rá a Self-branding profilra, mert már csak azáltal, hogy kitöltöd, szinte már fel is készültél egy állásinterjúra. Egyfajta sorvezetőnek is tekintheted, használhatod, ha elakadnál a felkészülésben, hogy tudd, mit kell mindenképp elmondanod majd magadról, mit kell kifejtened. Használd, megéri!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: